Nijerya'daki Yaşanan Çatışmalar Sebebiyle Binlerce Çocuk Ve Kadın Göç Etti

Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın kuzeybatısında yaşayan çobanlarla çiftçilerin arasındaki meydana gelen çatışmadan kaçan binlerce çocuk ve kadın Nijer Cumhuriyeti'ne sığındı

24.05.2019-12:11 - (Son Güncelleme: 24.05.2019-12:03)

Nijerya Ulusal Acil Yönetim Ajansı (NEMA) Sokoto Operasyon Başkanı Kofoworola Soleye, gazetecilere açıklamalarda bulunarak, Sokoto ve Zamfara eyaletlerinde hala devam eden çatışmalar sebebiyle, 15 binden fazla çocuk ve kadının komşu ülke Nijer Cumhuriyeti'nin farklı kesimlerine sığındığını kaydetti.

MÜLTECİLER YARDIM BEKLİYOR  

Nijer Cumhuriyeti'ne sığınan mültecilerin insani yardıma ihtiyacı olduğunu belirten Soleye, "Mültecileri ziyaret ettik ve durumlarını şahit olduk. Bölgedeki çatışmalar binlerce dul kadın ve yetim bıraktı." sözlerini kullandı.

Nijerya'da geçtiğimiz seneden beri devam eden çoban ve çiftçilerin çatışması sebebiyle binlerce kişinin yaşamını yitirmesi ve on binlerce kişinin evlerini terk etmek zorunda kalmasından dolayı hükümet, çatışma bölgelerindeki tedbirlerini artırmıştı.

Hayvanlarını otlatmak amacıyla ülkenin güneyine göç eden Fulaniler, çiftçilerin hayvanlarını çalmaya çalıştığını ve kendilerine saldırdığını öne sürüyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal