Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Tunus'ta İlk Kadın Başkan

Tunus'ta yerel seçimlerde Nahda Hareketinin adayı olarak seçime giren Suad İbrahim, başkent Tunus'un belediye başkanı olarak ülke tarihine adını yazdırdı.

07.05.2018-10:44 - (Son Güncelleme: 07.05.2018-10:42) Tunus'ta İlk Kadın Başkan

Tunus'ta yerel seçimlerde Nahda Hareketinin adayı olarak seçime giren Suad İbrahim, başkent Tunus'un belediye başkanı oldu.

Devlet televizyonunun açıkladığı sonuçlar sornasında, Nahda Hareketinin başkentte aldığı oyların yüzde 33,8'ini kazanmasıyla, listelerinin başında bulunan Suad İbrahim, ülke tarihinde başkent belediye başkanlığına seçilen ilk kadın olma unvanını kazandı.

Nida Tunus Partisi ise 25,8 ile ikinci sırada gelirken, Demokratik Hareket 10,7 ile üçüncü sırayı oturmak zorunda kaldı. On partinin bir araya geldiği seçim ittifakı Sivil Koalisyon ve Halkçı Cephe ortak hareketi ise yüzde 6,8 oy alabildi.

Yüksek Seçim Komisyonunun son açıkladığı oranlar neticesinde, devrimden sonra gerçekleştirilen ilk yerel seçimlerde, ülke genelinde 5 milyon 369 bin seçmenden sadece 1 milyon 796 bin 154'ü sandığa gitti. Böylece seçime katılım oranı yüzde 33,7 civarında kaydedildi.

Resmi olmayan ilk sonuçlar neticesinde, yerel seçimlerde Nahda Hareketi Partisi, oyların yüzde 27,5'ini alarak birinci, Nida Tunus ise oyların yüzde 22,5'ini alarak ikinci olmuştu.

Tunus seçim kanununa göre seçimin kesin sonuçlarının 9 Mayıs'a kadar ilan edilmesi gerekiyor. Tunus'ta devrimden sonra yapılmış olan demokratik geçiş sürecinin bir sonraki adımı olarak ifade edilen yerel seçimler, daha önce 4 defa ertelenmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;