Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Putin Bugün Yemin Edecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Mart'ta yapılan devlet başkanlığı seçimlerinde elde ettiği zafer sonrasında bugün dördüncü dönemi için yemin edecek.

07.05.2018-09:51 - (Son Güncelleme: 07.05.2018-09:45) Putin Bugün Yemin Edecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Mart'ta yapılan devlet başkanlığı seçimlerinde elde ettiği zafer sonrasında bugün dördüncü dönemi için yemin edeceği kaydedildi. 

Vladimir Putin, başbakan ve devlet başkanı olarak Rusya'da 18 yıldır iktidarda bulunan Putin dönemi Muhalifler tarafından, çarlık ve imparatorluk dönemine benzetiyor.

Rus Başkan bugünkü yemin töreniyle iktidardaki 6 yılını daha garantileyecek.

Protesto gösterileri ihtimaline karşı güvenlik güçleri yoğun önlemler aldı. Cumartesi günü Rusya'nın 19 şehrinde 1000'den fazla kişi gözaltına alındı, gözaltıların yarısına yakını da başkent Moskova'da yaşandı.

Vladimir Putin, Mart'ta yapılan seçimlerde oyların yüzde 76'sından fazlasını aldı. Bu Rus liderin en büyük sandık başarısı olarak kaydedildi. Fakat uluslararası gözlemciler, sandıkta usulsüzler yapıldığını ifade etti. Rusya'da daha önce yapılan seçimlerde de ihlaller olduğu iddia ediliyordu.

ÇEYREK ASIRLIK İKTİDAR

Ülkenin önde gelen muhalif lideri Alexei Navalny, zimmetine para geçirdiği suçlamaları nedeniyle seçimlerde adaylığını koyamamıştı fakat İddiaları reddeden Navalny bu suçlamaların siyasi nitelikte olduğunu savundu.

Putin, ilk olarak 2000 yılında devlet başkanı oldu ve 2004'te yeniden sandıktan birinci çıkarak dört yıl daha bu görevi sürdürdü. Yasalar gereği üst üste yalnızca iki dönem devlet başkanlığı yapabilmesi mümkün olduğu için 2008'de başbakanlığa geçti ve devlet başkanlığına kendisine yakın siyasetçilerden biri olan Dmitry Medvedev geldi.

Vladimir Putin, 2012'de yeniden devlet başkanlığına geçip 6 yıl boyunca o koltukta kaldı. Koltuğunu bu yıl Mart ayında yapılan seçimler sonrasında da sağlamlaştırdı.

Vladimir Putin, dördüncü dönemini tamamlayabilirse 65 yaşına geldiğinde çeyrek asır ülke yönetiminde kalmış olacak.

Sovyet diktatör Joseph Stalin 31 yıl iktidarda kalmıştı. Rus Çarı II. Alexander 26 yıl, I. Nicholas ise 30 yıl hüküm sürdü.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;