Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Yeni CIA Direktörü İşkenceci Çıktı

ABD Başkanı Donald Trump'ın CIA Direktörlüğüne aday gösterdiği Gina Haspel'in, CIA'in işkence tekniklerini kullanmış olmasından dolayı adaylıktan geri çekilme ihtimali olduğu iddia edildi.

07.05.2018-09:25 - (Son Güncelleme: 07.05.2018-09:51) Yeni CIA Direktörü İşkenceci Çıktı

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörlüğüne aday gösterdiği Gina Haspel'in, "işkenceci bir isim Senatoda onay alamaz" şeklinde yapılan endişelerini dile getirmesinin sonrasında adaylıktan geri çekilmek istediği iddia edildi.

"SENATODA ONAY ALAMAYABİLİR"

Halen CIA Direktörülüğünü vekaleten yürüten Gina Haspel'in Senatoda onay alamayabileceği endişesini ifade eden yetkililer karşısında Trump'ın adayının "eğer yardımı olacaksa adaylığımı hemen geri çekebilirim" şeklinde bir öneride bulunduğu iddia edildi

Toplantının akabinde Beyaz Saray Basın Sözcüsü Sarah Sanders ve bazı yetkililerinin, CIA'in Virginia'da bulunan merkezine giderek Gina Haspel ile görüştükleri ve kendisini ikna ettikleri belirtildi.

Cuma günkü sıcak gelişmelerin hemen akabinde Gina Haspel'in bu hafta için Senatoda yapılacak olan oylamaya hazırlanmaya devam ettiği bildirildi.

Amerika Birleşik Devletleri Senatosunda 51'e 49 üstünlüğü bulunan Cumhuriyetçilerin fire vermemesi durumunda Gina Haspel'in onay almasının beklendiği kaydediliyor.

SENATODA ONAY SÜRECİ ZORLU OLACAK

CIA'de 33 senelik deneyimine rağmen 2001 yılındaki 11 Eylül saldırılarından sonra teşkilatın yurt dışı hapishanelerinde yapılmış olan işkencelere adı karışan Gina Haspel'in, senatodan onaylanma sürecinin oldukça zor geçeceği ifade edilmişti.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, eski Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ı görevden aldığını ve yerine Mike Pompeo'yu atadığını 13 Mart'ta Twitter hesabı üzerinden kamuoyuna paylaşmıştı. Aynı paylaşımında Trump, Pompeo'dan boşalacak CIA Direktörlüğü görevine Gina Haspel'i aday gösterdiğini ifade etmişti.

Gina Haspel onay alması halinde CIA teşkilatı tarihindeki ilk kadın CIA direktörü olacak

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;