Tunus ve Fransa Libya'daki Çatışmaları Sonlandırın Çağrısında Bulundu

Tunus ve Fransa, Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) birlikleri ile General Halife Hafter'e bağlı kuvvetler arasındaki çatışmaların sonlandırılması çağrısında bulundu.

25.04.2019-11:09 - (Son Güncelleme: 25.04.2019-10:59) Tunus ve Fransa Libya'daki Çatışmaları Sonlandırın Çağrısında Bulundu

Tunus Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Dışişleri Bakanı Hamis el-Cihinavi ile Fransız mevkidaşı Jean-Yves Le Drian'ın bir telefon görüşmesi düzenlediği belirtildi.

Yapılan açıklamada, iki ülke dışişleri bakanlarının, geçen Şubat ayında Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dhabi'de Hafter ile UMH Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac'ın hyaptığı görüşmede alınan kararların yürülrüğe konmasının öneminin vurgulandığı belirtildi.

'ÇATIŞMALARIN BİTMESİ İÇİN DAHA ÇOK ÇABALANMALI'

Bu kararların, "2019 senesi sona ermeden düzenlenecek seçimlerle geçiş döneminin bitmesi ile Libya'nın güvenlik ve istikrarının korunmasının gerekliliğinin" vurguladığı bahsedilen açıklamada, uluslararası camiaya da Libya'daki taraflar arasında meydana gelen çatışmaların bitmesi amacıyla daha fazla çaba sarfetme çağrısı yapıldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal