Trump'tan Yeni Göçmenlik Reform Teklifi

ABD Başkanı Donald Trump, Green Card uygulamasını değiştirecek olan "liyakat esaslı göçmenlik sistemi'' hakkında sunulan teklifinin detaylarını kamuoyuna açıkladı.

17.05.2019-10:44 - (Son Güncelleme: 17.05.2019-10:37)

ABD Başkanı Donald Trump, Green Card uygulamasını değiştirecek olan "liyakat esaslı göçmenlik sistemi'' hakkında sunulan teklifinin detaylarını kamuoyuna duyurdu.

Beyaz Saray'ın bahçesinde gerçekleştirdiği basın toplantısında Trump, teklifi "modern dünyanın kıskanacağı" bir sistem olarak nitelendirdi.

Söz konusu sistemin, Amerikan işçilerinin menfaatlerini koruyan bir sistem olacağını söyleyen Trump, "Gelecek nesillerimizin gelişmesine fırsat verecek bir sistemi şimdi uygulamalıyız." ifadesinde bulundu.

GÖÇMENLİK SİSTEMİNİN DETAYLARI  

Sistemin detayları hakkında değerlendirmeler yapan Trump, "Yeni teklifle her sene verilen Green Card sayılarında herhangi bir düşüş olmayacak. Rastgele seçme yerine artık ABD’ye göçmen olarak kabul edilmek için basit ve evrensel koşullar getireceğiz." açıklamasında bulundu.

Puanlama esaslı bir Green Card sistemi uygulayacaklarını belirten Trump, “Mevcut Green Card tiplerini ‘Amerika’yı İnşa Et Vizesi’ ile değiştireceğiz.” dedi.

Amerikan işçilerinin haklarını koruma amaçlı olarak önceliğin yüksek maaşı kişilere verileceğini bildiren Trump, göçmenlerin finansal bakımdan kendilerine yetecek bir durumda olması gerektiğini belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal