ABD Kongresinde Cemal Kaşıkçı'yı Anma Etkinliği Düzenlendi

ABD Kongresinde gerçekleştirilen ve Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz'in de bulunduğu "Cemal Kaşıkçı'yı anma etkinliğindeki'' ABD'li siyasetçiler, konu hakkında açıklamalarda bulundu.

17.05.2019-10:34 - (Son Güncelleme: 17.05.2019-10:34)

ABD Kongresinde yapılan ve Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz'in de katıldığı "Cemal Kaşıkçı'yı anma etkinliğindeki'' ABD'li siyasetçiler, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Tom Malinowski, yaptığı konuşmasında, dünya çapında gazetecilere uygulanan baskı ve yıldırma girişimlerinin yaygın olduğunu ancak Kaşıkçı cinayetinin eşine nadir rastlanacak bir durum olduğunu belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump hükümetinin, Global Magnitsky Yasası üzerinden cinayete karıştığı tespit edilen bazı Suudi vatandaşlarına uyguladığı yaptırımların, "yetersiz ifadesinden bile kötü" olduğunu belirten Malinowski, şu şekilde konuştu:

"Yalnızca Muhammed bin Selman’ın gözden çıkardığı önemsiz kiralık katilleri cezalandırırken emri verenleri görmemezlikten gelmek, Suudi rejiminin saçma söylemlerine destek çıkmak anlamına gelir. Ülke olarak bu cinayetin emrini veren kişileri sorumlu tutmak zorundayız. ABD için hiçbir ülke ya da lider böyle bir katliamı tolere ettirecek kadar önemli olmamalı."

CENGİZ'DEN YAPTIRIM ÇAĞRISI  

Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz, "Biz eğer bugün Cemal'i geri getiremeyeceksek, en azından kendisi gibi düşünce suçlularının serbest bırakılması amacıyla Suudi Arabistan üzerinde baskı yapabiliriz. Uluslararası kamuoyu kurup Suudi Arabistan'a yaptırım uygulanabilir." sözlerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal