Trump'tan ABD-Çin Ticaret Görüşmelerine İlişkin Açıklama

ABD Başkanı Trump, ABD-Çin ticaret görüşmeleri ile ilgili olarak "ABD gelecekteki müzakerelere bağlı olarak uyguladığı yaptırımları kaldırabilir ya da belki de hiç kaldırmaz." ifadesinde bulundu.

11.05.2019-10:21 - (Son Güncelleme: 11.05.2019-10:15)

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter'dan paylaşım yaparak, ABD ile Çin arasında devam eden ticaret müzakerelerini değerlendirdi.

ABD ile Çin ticaret görüşmelerinin yapıcı olduğunu söyleyen Trump, "Geçtiğimiz iki gün boyunca iki ülke arasındaki ticaret ilişkisinin durumuna ilişkin samimi ve yapıcı konuşmalar yapıldı. (Çin Devlet Başkanı) Şi Cinping ile aramdaki ilişki oldukça yakın. Geleceğe yönelik konuşmalar sürecek. Bu arada, ABD gelecekteki müzakerelere bağlı olarak uyguladığı yaptırımları kaldırabilir, belki de hiç kaldırmaz." sözlerini aktardı.

ÇİN ÜRÜNLERİNDEKİ VERGİYE %25 ARTIŞ

Trump, bugün sabah saatlerinde Twitter'dan açıklama yaparak, Çin heyeti ile düzenlenen görüşmelerde çok az ilerleme kaydedilmesini ileri sürerek, 200 milyar dolarlık Çin ürünlerine yüzde 10 olarak uygulanan gümrük vergisini yüzde 25’e çıkardığını bildirmişti.

ABD'nin başkenti Washington'da ABD ve Çinli görevliler arasında iki gündür süren görüşmelerden henüz bir sonuç alınamadı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal