Trump'ın Yeni Zirve Talebine Sıcak Bakılıyor

Arjantin'deki G-20 Liderler Zirvesi çerçevesinde ABD Başkanı Donald Trump'ın, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ve Avustralya Başbakanı Scott Morrison ile ikili görüşmeler yaptığı duyuruldu.

01.12.2018-09:40 - (Son Güncelleme: 01.12.2018-09:36) Trump'ın Yeni Zirve Talebine Sıcak Bakılıyor

Arjantin'deki G-20 Liderler Zirvesi çerçevesinde ABD Başkanı Donald Trump'ın, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ve Avustralya Başbakanı Scott Morrison ile ikili görüşmeler yaptığı duyuruldu. Sözcü Sarah Sanders yaptığı açıklamada, Trump ile Güney Kore Devlet Başkanı Moon'un "nükleerden tamamen arındırılmış Kore Yarımadası için" gereken her şeyi yapma konusunda aynı fikirde oldukları bildirildi. Görüşmede, Trump'ın, ABD ile Kuzey Kore arasında yapılacak ikinci bir zirveye sıcak baktığı ve bu düşüncesini Moon'a kapsamlı olarak ilettiği kaydedildi.

Daha sonra Avustralya Başbakanı Morrison ile toplantı gerçekleşen Trump'ın, ABD ile Avustralya arasındaki ilişkinin çok daha iyi bir noktaya geleceğinin altını çizdi. Gün içinde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın haricinde Japonya, Hindistan ve Arjantin liderleriyle de görüşen Trump'ın, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile de bugün bir toplantı yapması bekleniyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal