Trump'ın İran Petrol Yaptırımı Fiyatları Düşürdü

Başkan Donald Trump Çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, yönetiminin artan petrol fiyatlarından kaçınmak için İran'a karşı yaptırımlar konusunda geçici feragatler verdiğini söyledi.

08.11.2018-10:40 - (Son Güncelleme: 08.11.2018-10:37) Trump'ın İran Petrol Yaptırımı Fiyatları Düşürdü

Başkan Donald Trump Çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, yönetiminin artan petrol fiyatlarından kaçınmak için İran'a karşı yaptırımlar konusunda geçici feragatler verdiğini söyledi. Trump gazetecilere verdiği demeçte, "Petrol fiyatlarını 100 $ - 150 $ 'a kadar yükseltmek istemiyorum, ki bu da çok kolay bir şekilde gerçekleşebilir. Çok kırılgan bir pazar, bunu çok iyi biliyorum." açıklamasını yaptı. ABD, İran'dan petrol satın almak için sekiz ülkeye - Çin, Yunanistan, Hindistan, İtalya, Japonya, Türkiye, Güney Kore ve Tayvan - feragatler verdi. Trump, tanınan bu feragatlerin kesin olarak doğru bir karar olduğunu ve bu kararının petrol fiyatlarını düşürdüğünü belirtti. ABD başkanı, petrolün fiyatını düşürmek için çaba harcadığını, çünkü bunun tüketiciler için bir vergi olduğunu düşündüğünü söyledi.

Mayıs ayında Trump, ABD'nin İran'ın nükleer anlaşmasından çekileceğini ve anlaşma uyarınca kaldırılan Tahran'a uygulanan yaptırımları yeniden uygulayacağını açıklamıştı. ABD kısıtlamalarının ilk turu Ağustos ayında yürürlüğe girmişti ve Pazartesi günü ikinci ve daha şiddetli bir tur yürürlüğe girdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal