Trump ve Putin INF Anlaşması'nı Tartışacak

Rus diplomat Andrei Belousov Rusya'nın topraklarını herhangi bir saldırıya karşı savunmaya hazırlandığını doğrularken, ABD'nin INF Antlaşması'ndan tek taraflı çekilmesi Washington'un bu türden bir saldırganlık için hazırlandığını gösteriyor.

31.10.2018-14:25 - (Son Güncelleme: 31.10.2018-14:23) Trump ve Putin INF Anlaşması'nı Tartışacak

Rus diplomat Andrei Belousov Rusya'nın topraklarını herhangi bir saldırıya karşı savunmaya hazırlandığını doğrularken, ABD'nin INF Antlaşması'ndan tek taraflı çekilmesi Washington'un bu türden bir saldırganlık için hazırlandığını gösteriyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler (INF) Antlaşması konusunun Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ve ABD'li muadili Donald Trump arasında yapılacak müzakerelerde ele alınma olasılığını belirtti. "Her şey görüştüklerinde tartışılacak," diyen Lavrov, iki liderin 11 Kasım 'da Paris' de düzenlenecek toplantıda konuyu ele alıp almayacağı sorusunu cevapladı.

Lavrov'un açıklaması, Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme ve Silah Denetimi Dairesi müdür yardımcısı Andrei Belousov'un Washington’un “bir savaş hazırlığı” olduğunu ve Rusya’nın kendi topraklarını, ilkelerini ve değerlerini korumaya hazır olması gerektiğini duyurduğunu açıkladı. Bu ayın başlarında ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin Rusya'nın anlaşmanın ihlal edildiği iddiasıyla ilgili INF Antlaşması'ndan çekilme niyetini açıklamıştı.

INF Anlaşması, Sovyetler Birliği Mikhail Gorbaçov'un ve ABD Başkanı Ronald Reagan'ın 1987'de imzaladığı bir Soğuk Savaş dönemi paktıdır. İki taraf, nükleer silahlarını kesmek ve fırlatılan balistik füzeler 310 ile 3300 mil arasında yok etmek için vaat edilen tarihi bir anlaşmaya varmıştır.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal