Facebook'un CEO'su Zuckerberg Sorgulanıyor

Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg, İngiliz ve Kanadalı milletvekillerinin veri gizliliği ve dezenformasyonu ile ilgili soruları yanıtlamak üzere ortak bir duruşmaya katılmaya çağrıldı.

31.10.2018-14:11 - (Son Güncelleme: 31.10.2018-14:18) Facebook'un CEO'su Zuckerberg Sorgulanıyor

Sosyal medya devi Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg, İngiliz ve Kanadalı milletvekillerinin veri gizliliği ve dezenformasyonu ile ilgili soruları yanıtlamak üzere ortak bir duruşmaya katılmaya çağrıldı. 27 Kasım'da gerçekleşmesi planlanan duruşmada, İngiliz milletvekilleri ve Kanadalı meslektaşları, kanıtlarının artık gecikmiş ve meselenin acil olduğunu söyleyerek Facebook kurucusu Mark Zuckerberg'in uluslararası büyük bir komitenin önüne çıkmasını istedi.

Facebook'un şefi kendini bu yıl, yaklaşık 87 milyon Facebook kullanıcısının izni olmadan kişisel bilgilerinin toplanması ve Cambridge Analytica danışmanlık firması tarafından siyasi amaçlarla kullanılmasının ardından patlayan bir olayın merkezinde buldu.

Zuckerberg, daha sonra ABD Kongresi ve Avrupa Parlamentosu tarafından sorgulandı. Milletvekilleri, dünyanın en büyük sosyal ağının kurucusunu, şirketin küresel nüfuzu ve Cambridge Analytica skandalı sonrasında kişisel verilerin kullanımı üzerine sorguladı. Ancak, oturum ve Zuckerberg'in ifadesi Avrupalı politikacıların hayal kırıklığına uğramasına neden oldu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal