Trump Savaş Sinyallerini Verdi!

BM Özel Raportörü İdris Jazairy, ABD'nin İran'a yapılan yaptırımların "adaletsiz" ve "sakıncalı" olduğunu ifade ederek, bu ülkeye karşı geniş çaplı bir ekonomik savaşın olmaması gerektiğinin altını çizdi.

22.08.2018-18:09 - (Son Güncelleme: 22.08.2018-18:34) Trump Savaş Sinyallerini Verdi!

BM Tek Taraflı Zorlayıcı Önlemlerin İnsan Hakları Üzerindeki Olumsuz Etkisi Özel Raportörü İdris Jazairy tarafından yapılan açıklamalarda, yaptırımların adaletli olması ve masum insanlarınsıkıntı yaşamaması gerektiğine vurgu yaptı. BM Güvenlik Konseyinde (BMGK) ABD'nin de desteğiyle onaylanan İran nükleer anlaşmasından yine ABD'nin tek taraflı çekildiğini bildirmesinin "yasa dışı bir eylem" niteliği taşıdığını beelirten Jazairy, BM hukukuna göre yaptırımların "tüm ulusu hedef almayacak biçimde" BMGK tarafından alınabileceğini ifade ederek, "(ABD'nin) bu yasa dışılığı Güvenlik Konseyinin diğer tüm muhalif daimi üyeleri tarafından ve gerçekten diğer uluslararası ortaklarınca doğrulandı" dedi.

Jazairy, açıklamasının devamında şöyle devam etti: ‘Uluslararası yaptırımlar hukuksal dayanağa bağlı olmalı, orantılı olmalı ve normal vatandaşların insan haklarına etkisi olmamalı ama (ABD'nin İran'a yaptırım kararında) bu kriterlerin hiçbiri ortada değil. Bu adaletsiz ve sıkıntılı kısıtlamalar, İran ekonomisini ve para birimini kötü yönde etkiliyor. Milyonlarca insanı fakirliğe götürüyor ve ithal ürünleri çok pahalı yapıyor.’

Özel Raportör Jazairy, AB’nin ABD kısıtlamalarına karşı İran'ın tarafında bulunmasından memnuniyet duyduğunu belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal