Trump Meksika Duvarı İnşa Edilmeden Hükümetin Açılmayacağını Söyledi

ABD Başkanı Donald Trump, Meksika sınırına yapılmasını istediği duvar inşaatı için fon talepleri yerine gelene kadar federal hükümetin kapalı kalacağını söyledi.

26.12.2018-00:13 - (Son Güncelleme: 26.12.2018-00:04) Trump Meksika Duvarı İnşa Edilmeden Hükümetin Açılmayacağını Söyledi

Amerika Birleşik Devletleri'nde Başkan Donald Trump’ın sınır duvarı ısrarı sürüyor. Fakat sınır duvarı inşası için fon talebindeki ısrar siyasi bir çıkmaz oluşturmaya devam ediyor. Donald Trump, Washington’da ABD askerleri ile düzenlenen Noel etkinliğinde gazetecilere yaptığı açıklamada, “Hükümetin ne zaman açılacağı konusunda size bir şey söyleyemem. Size duvar yapılana kadar hükümetin tekrar açılmayacağını söyleyebilirim. Bu, duvar ülkeye sokulan, uyuşturucuların önündeki en büyük engeldir. Eğer o anlayışa sahip değilseniz o zaman kısmen kapanan hükümeti açmayacağız” dedi.

ABD-Meksika sınırına güvenlik duvarı inşa etmek Donald Trump’ın, seçimlerdeki kampanya vaatlerinin en büyükleri arasında yer alıyordu. Ancak ülkedeki Demokratlar duvara keskin bir şekilde karşı çıkıyor.

Temsilciler Meclisi’nde, duvar için ayrılan 5 milyar dolarlık bütçe tasarısı Senato’da kabule edilmemişti.

Radikal tavırları ile bilinen Amerka Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın bu konudaki tavrının ne olacağı merak konusu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal