Trump Kongre'de Ulusa Sesleniş Konuşmasında Önemli Açıklamalar Yaptı

ABD Başkanı Donald Trump, yeni yasama yılının açılışını simgeleyen, Kongre'deki ulusa sesleniş konuşmasını gerçekleştirdi. Trump; Venezuela'dan Meksika duvarına kadar birçok önemli açıklamaya imza attı.

06.02.2019-19:03 - (Son Güncelleme: 06.02.2019-18:48) Trump Kongre'de Ulusa Sesleniş Konuşmasında Önemli Açıklamalar Yaptı

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, ABD'deki yeni yasama yılının açılışını simgeleyen konuşmasını Kongre'de gerçkeleştirdi. Trump bu konuşmasında gerek ülke gündemindeki gerek de Dünya gündemindeki meseleler hakkında kritik açıklamalarda bulundu.

Trump'ın seçim vaatlerinden biri olan Meksika Duvarı konusu  Kongre'de kabul edilmemişti. Bu sebeple de Trump ABD tarihindeki en uzunu olacak şekilde kongreyi 35 günlüğüne kapalı tutmuştu. Meksika Duvarı ile ilgili tekrardan konuşan Trump, "Cumhuriyetçiler ve Demokratlar acil bir ulusal krizi çözmek için birlikte hareket etmek zorunda" dedi.

"IŞİD TEHLİKESİ SONA ERDİ"

Çin ile ABD arasındaki ticaret savaşlarına da değinen Donald Trump, "Çin'e ABD'nin fikri mülkiyetlerini çalamayacağını açık ve net biçimde izah ediyoruz. ABD sanayisine zarar vermesine izin vermeyeceğimizi anlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

Suriye'deki ABD askerlerinin varlığı ve çekilmesi ile ilgili de konuşan Trump, IŞİD tehlikesinin sona erdirildiğini söyleyerek artık ABD askerlerinin evine dönmesini gerektiğini söyledi. Trump, "Müttefiklerimizle birlikte IŞİD'in kalıntılarını ortadan kaldırmaya devam ederken, cesur savaşçılarımıza 'Eve hoşgeldin' demenin zamanı geliyor" diye konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal