ABD'den Güvenlik Hamlesi! İsrail'den Alacaklar

ABD yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, ABD ordusun kısa vadeli ihtiyacını gidermek için Demir Kubbe sistemlerinden kısıtlı sayıda almayı düşündükleri ifade edildi.

06.02.2019-17:47 - (Son Güncelleme: 06.02.2019-17:41) ABD'den Güvenlik Hamlesi! İsrail'den Alacaklar

ABD yönetimi tarafından önemli bir açıklama yapıldı.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, ABD ordusun kısa vadeli ihtiyacını gidermek için Demir Kubbe sistemlerinden kısıtlı sayıda almayı düşündükleri ifade edildi.

Bu şekilde kısa vadede ABD'ye karşı yapılacak saldırılara karşı güvenlik tedbirleri genişletilmiş olacak.

RUSYA ABD'YE SÜRE VERDİ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'nın ABD'nin aldığı karar doğrultusunda kendisinin de 6 ay sonra Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) çekileceğini açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta ABD'nin INF'den çekilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Lavrov, 6 ay sonra anlaşmadan çıkacaklarını açıklayarak "ABD'nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması konusundaki tüm sözlü suçlamalarına karşı söyleyeceğimiz her şeyi söyledik. Devlet BaşkanıPutin tavrımızı ortaya koydu: Aynı şekilde karşılık vereceğiz. ABD anlaşmayı durdurdu. Biz de aynısını yaptık. Dolayısıyla 6 aylık süre dolduğunda, ABD'nin anlaşmadan çekilmeye yönelik resmi notası sonuçları çerçevesinde, INF görevini yitirecek" sözlerini aktardı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal