Trump İki Lideri Kovup Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Övmüş

Amerikalı gazeteci Ian Bremmer, NATO toplantısından ilginç bir ayrıntı aktardı. Donald Trump görüşmeler sırasında çok sinirlenince Gürcistan ve Ukrayna liderlerinin zirveden kovup, "Erdoğan hariç. O işini iyi yapıyor" demiş.

17.07.2018-13:46 - (Son Güncelleme: 17.07.2018-15:10) Trump İki Lideri Kovup Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Övmüş

CBS News'a çıkan 'Eurasia Group' (Avrasya Grubu) adlı danışmanlık şirketinin başkanı, siyaset bilimci-gazeteci Ian Bremmer, geçen hafta Belçika'nın başkenti Brüksel'de yapılan NATO zirvesinin arka planından ayrıntılar aktardı.

TOPLANTIDA GÜRCİSTAN VE UKRAYNA LİDERLERİNİN ÇIKMASINI İSTEMİŞ

ABD Başkanı Donald Trump'ın NATO ülkelerinin GSYİH'nin yüzde 2'si kadar savunma harcaması amacını 2024 senesi yerine hemen şimdi yapmasını istemesi ardından yapılan acil toplantıyı anımsatan Bremmer "Gürcistan ve Ukrayna liderlerinden, konuşmalarının ortasında toplantıdan çıkmasını talep ettiler. Belli ki Trump 'Tamam, sizinle işimiz bitti' dedi" sözlerini aktardı.

"ERDOĞAN HARİÇ O DOĞRU YAPIYOR"

Bremmer şöyle devam etti: "Trump çok kızmıştı. Diğer liderlerden savunmaya daha çok harcama yapacaklarına dair söz alamıyordu. Birçoğu 'Önce meclise sormak durumundayız. Bunun bir süreci var. Çıkıp da size 'Tamam daha fazla ayıracağız' diyemeyiz. İzlememiz lazım olan yasal bir süreç var' dedi. Trump da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a döndü ve 'Erdoğan dışında. O işleri doğru şekilde yapıyor' dedi, ardından da Erdoğan'la yumruk tokuşturdu."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal