Helsinki Zirvesi'nde Putin'e Destek Veren Trump'a ABD'de Tepki Yağıyor

Rusya lideri Putin ile ABD lideri Trump dün Helsinki'de tarihi bir zirve gerçekleştirdi. Putin'in 'seçimlere müdahale etmedik' açıklamasına destek veren Trump'a tepkiler yağıyor.

17.07.2018-13:01 - (Son Güncelleme: 17.07.2018-13:18) Helsinki Zirvesi'nde Putin'e Destek Veren Trump'a ABD'de Tepki Yağıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de bir araya geldikleri zirvenin sonrasında ortak basın toplantısı gerçekleştirdi. 

ABD lideri Trump'ın, Rusya'nın seçimlere müdahale ettiği iddialarıyla ilgili kendi istihbarat servisi (CIA) yerine Rusya'nın yanında yer alıp Vladimir Putin'e destek vermesine ABD'den çok sert eleştiriler geldi.

Donald Trump dün Rus lider Putin ile yaptığı müşterek basın toplantısında, Amerikan istihbarat teşkilatlarının aksine, Rusya'nın seçimlere müdahale ettiğine inanmak için bir sebep olmadığını ifade etmişti.

"TRUMP KABUL ETSİN"

Bu açıklamayı eleştiren Cumhuriyetçi Parti'den Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan, Moskova'nın 2016 seçimlerine müdahalesi konusunda şüphe bulunmadığını belirterek "Trump Rusya'nın müttefikimiz olmadığını kabul etmeli" şeklinde konuştu.

Diğer Cumhuriyetçi senatör John McCain ise zirveye dair şu şekilde konuştu:

‘’Daha önce hiçbir ABD Başkanı kendisini böyle bir despot karşısında hiç bu kadar sefilce aşağılamamıştı.’’

ABD'nin Rusya Büyükelçisi Jon Huntsman'in kızı, Cumhuriyetçi Parti'ye yakın siyasi yorumcu Abby Huntsman sosyal paylaşım platformu olan Twitter üzerinden "Hiçbir müzakere kendi insanını ve ülkeni otobüsün altına atmaya değmez" şeklinde paylaşımda bulundu.

'BAŞKANLIĞININ EN CİDDİ HATASI'

Newt Gingrich de Trump'ın sözleri için "Başkanlığının en ciddi hatası, düzeltilmeli, derhal" mesajı paylaştı.

TRUMP 'ZAYIFLIK' MESAJI VERDİ

ABD Başkanı Donald Trump destekçiliğiyle karşıtlığı arasında bir noktada duran Senatör Lindsey Graham ise Trump'ın Rusya’ya ABD ile alakalı bir "zayıflık" mesajı verdiğini belirtti.

Diğer yandan Demokrat Senatör Mark Warner, "Trump'ın açıklamalarının ABD'nin rakiplerine karşı ülkeyi korumakla ilgili görevinin ihmali anlamına geldiğini" ifadelerini kullanarak Trump’ı eleştirdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal