Trump Beyaz Saray'a Putin'i Davet Etti

ABD Başkanı Trump, Rusya ile aralarında yaşanan son krizlerden sonra Rus lider Putin'i, Beyaz Saray'a davet ettiği açıklandı.

20.04.2018-09:46 - (Son Güncelleme: 20.04.2018-09:41) Trump Beyaz Saray'a Putin'i Davet Etti

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD Başkanı Trump ile Rusya Devlet Başkanı Putin’in yaptığı telefon görüşmesinde Beyaz Saray’a davetini ilettiğini açıkladı. Başkan Trump, Rus lider Putin'e kendisini Beyaz Saray'da ağırlamaktan büyük sevinç duyacağını bildirdi. Rus lider Putin, ABD’ye ziyaret için hazır.

Suriye'de karşı karşıya kalan, onlarca diplomatı sınır dışı eden süper güçler ABD ve Rusya arasında yeni bir diplomatik gelişme var.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya lideri Vladimir Putin'i Beyaz Saray’a davet ettiğini belirtti.

Bakan Lavrov'un verdiği bilgiye göre, iki lider telefonda görüştü ve Donald Trump, Rus lider Putin'e kendisini Washington’da ağırlamaktan büyük sevinç duyacağını söyledi. Rus lider Putin’in, Trump ile buluşmak için hazır olduğu bilgisi verildi.

Bakan Lavrov ayrıca, ABD ve müttefiklerinin Suriye'de düzenlediği füze operasyonlarından önce Rusya'nın kırmız çizgileri ABD’ye ilettiğini ve söz konusu saldırılarda kırmızı çizginin geçilmediğini belirtti.

ABD Başkanı Trump, geçen hafta attığı Twitter mesajıyla dünyayı alt üst etmişti. Başkan Trump, "Rusya, Suriye'yi hedef alan füzeleri vuracağına söz verdi. Hazırlan Rusya, çünkü geliyorlar. Üstelik güzel ve yeni ve 'akıllılar'! Kendi halkını öldüren ve bundan keyif alan Gazla Öldüren Hayvan ile işbirliği yapmaman gerekiyor" şeklinde konuşmuş ve ardından hafta sonunda ise beklenen saldırı yapılmıştı.

ABD'nin yanı sıra İngiltere ve Fransa'nın katıldığı operasyonlarda üç kimyasal üretim tesisi imha edilirken, Rusya üç ülkenin fırlattığı füzelere karşılık vermediği iddiası konuşuluyor.

 Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal