The Economist Yine Aynı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Karşı Çalışmaya Devam

Her bulduğu fırsatta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a saldıran İngiliz Economist dergisi bu seçimi de boş geçmedi.

01.06.2018-10:59 - (Son Güncelleme: 01.06.2018-11:17)
Economist dergisi Cuhmurbaşkanı Erdoğan üzerinden şekillenen yazısını, Türkiye'deki seçimleri ve son anketlerde çıkan sonuçları okurlarıyla paylaştı.

İngiliz Economist dergisi son sayısında, 24 Haziran günü gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı ve milletvekilleri seçimlerine muhalefet cephesinin gözlüğünü taktığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan düşmanlığı üzerinden bir yazı yayımladı.

"Türkiye'nin otoriter cumhurbaşkanı bir sorunla karşı karşıya olabilir" alt başlığı ile yayımlanan yazıda İYİ Parti'nin yüzde 10 barajının "iyiden iyiye" üzerinde göründüğü kaydedildi.

Yazda elinde hiçbir anket sonucu olmadan sadece gözleme dayalı bir şekilde İYİ Parti’nin oy oranına yer vermesi, yazının kasıtlı bir şekilde yazıldığı yorumunu getirdi.

AKŞENER’İN SON ANKETLERDEKİ OYU

BBC Türkçe’de yer alan habere göre; Economist, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki oyunun son anketlerde yüzde 20'ye yakın göründüğünü belirtti.

‘ARADA BİR İÇKİ İÇİYOR’

Batı her seçimde kendine en yakın ismi desteklemeye devam ediyor. Bu nedenle CHP’li aday Muharrem İnce, bir yandan İslami cümleler kurarken diğer yandan içki içmesi İngilizlerin hoşuna gitti. İngiliz The Economist İnce için şöyle yazdı:

"Cumhurbaşkanı'nın karşısındaki adaylar yaklaşan seçimlerde halen favori değiller. Ama bir ivme kazandıkları ve doğru adayları buldukları gözlemleniyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) adayı olan Muharrem İnce popüler bir delifişek ve muhafazakar seçmenle iletişim kurabilen ender laik politikacılardan biri. Muhafazakar bir ailede dünyaya gelen İnce, namaz kılıyor ve kamusal alanda kadınların başörtüsü giymesini destekliyor ama bunun yanında arada bir içki de içiyor.’’

 Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal