Terör Saldırısı Sonrası Avrupa Ülkeleri ''Camilerde Tedbir'' Aldı

Yeni Zelanda'da gerçekleşen terör saldırısı sonucu başta İngiltere olmak üzere diğer devletler de camilerde güvenlik önlemlerini arttırdı.

16.03.2019-10:55 - (Son Güncelleme: 16.03.2019-10:35) Terör Saldırısı Sonrası Avrupa Ülkeleri ''Camilerde Tedbir'' Aldı

Yeni Zelanda'nın Christchurch şehrinde gerçekleştirilen terör saldırısı sonucu 49 kişi yaşamını yitirdi. Bu olaydan sonra Avrupalı Devletler de harekete geçti. Başta ingiltere olmak üzere Hollanda ve Avusturya'da camilerde güvenlik önemleri arttırıldı.

GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

Avusturya'da Türkler ve diğer Müslümanlar ülke genelinde gıyabi cenaze namazı kıldı.

Cuma vaktinde cami etrafında ağır silahlarla ve çelik yeleklerle önlem alan polisler, cemaat dağıldıktan sonra bölgeden ayrıldı.

HOLLANDA'dAN AÇIKLAMA

Hollanda Adelet Bakanlığı yaptığı açıklamada, Ülkelerinin tehlikelere karşı hr zaman tetikte olduğunu söyledi. Adalet Bakanı Fred Grapperhaus, camilerin ve sinagogların korunması ve güvenlik durumlarının takibi için ibadethanelerin görevlileriyle sürekli iletişimde olduklarını söyledi.

İNGİLTERE'DE ANMA TÖRENİ YAPILDI

İngiltere'nin başkenti Londra'da terör saldırısı sonrası hayatını kaybedenler için bir anma töreni düzenlendi. Londra Belediye Başkanı Sadık Han, törene öncülük yaptı. Camilerin etrafında devriye ve güvenlik tedbiri alınacağını söyledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal