TBMM’de Venezuela İle Video Konferansla İmzalanan Ticaret Anlaşmasına İlk Onay Verildi

Türkiye ile Venezuela arasında ticaretin ilerletilmesi hedefiyle hazırlanan ‘video konferans’ aracılığıyla imzalanan anlaşmanın TBMM’deki onay süreci başladı.

17.05.2019-11:20 - (Son Güncelleme: 17.05.2019-17:28)

Türkiye ile Venezuela arasında ticaretin ilerletilmesi hedefiyle hazırlanan ‘video konferans’ aracılığıyla imzalanan anlaşmanın TBMM’deki onay süreci başladı. İki ülke arasında kadameli olarak serbest ticaret alanı tesis edilmesini amaçlayan anlaşma TBMM Dışişleri Komisyonu’nda kabul edildi.

Anlaşmanın onay süreci TBMM Genel Kurulu’nda da kabul edildikten sonra Resmi Gazetede yayınlanmasıyla tamamlanacak.

TBMM Dışişleri Komisyonu’nu bu hafta düzenlenen toplantısında, uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin 10 kanun teklifi, kabul edildi. Bunlar dahilinde Türkiye ile Venezuela Arasındaki Ticaretin Geliştirilmesi Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna ve Anlaşmanın Eklerine İlişkin Değişikliklerin Cumhurbaşkanı Tarafından Doğrudan Onaylanmasına Dair Yetki Verilmesine İlişkin Kanun Teklifi de yer aldı.

‘TÜRKİYE VENEZUELA’YI BÖLGEDE ÖNEMLİ BİR ORTAK OLARAK GÖRÜYOR’  

Komisyon tutanaklarına göre anlaşmaya ilişkin düzenlenen görüşmelerde Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İlişiler Genel Müdürü Büyükelçi Ahmet Rıza Demirer, Türkiye’nin, Latin Amerika’nın tarihsel olarak en zengin ülkelerinden biri olan Venezüela’yı bölgede önemli bir ortak olarak gördüğünün altını çizdi.

Venezuela’da son iki senedir devam eden süren siyasi kriz muhalefetin kontrolündeki Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido’nun 23 Ocak’ta kendisini geçici Cumhurbaşkanı olarak ilan etmesiyle yeni bir boyut kazandığını belirten Demirer şu şekilde devam etti:

‘TİCARİ İLİŞKİLERİMİZİ İLERLETME KARARLILIĞIMIZ SÜRERKEN…’  

“Venezuela’yla ekonomik ve ticari ilişkilerimiz yasal ve şeffaf bir şekilde ilerlemektedir. Venezüella’yla 2017 senesinde 154 milyon dolar olan ticaret hacmimiz 2018 seneinde 1,1 milyar dolara çıkmıştır.

Venezuela’yla ticari ilişkilerimizi geliştirme noktasındaki kararlılığımız sürerken ABD ve AB tarafından uygulanan yaptırımlar da dikkate alınmaktadır.''

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal