Tayvan Bağımsızlığı Çin'i Harekete Geçiriyor

Çin Savunma Bakanı Wei Fenghe Perşembe günü yaptığı açıklamada, herhangi birinin Tayvan'ı Çin'den ayırmaya çalışması durumunda Çin silahlı kuvvetlerinin harekete geçeceğini söyledi.

25.10.2018-09:08 - (Son Güncelleme: 25.10.2018-09:03) Tayvan Bağımsızlığı Çin'i Harekete Geçiriyor

Çin Savunma Bakanı Wei Fenghe Perşembe günü yaptığı açıklamada, herhangi birinin Tayvan'ı Çin'den ayırmaya çalışması durumunda Çin silahlı kuvvetlerinin harekete geçeceğini söyledi. Wei, Tayvan'ı Çin'den ayırmaya çalışan olursa, Çin silahlı kuvvetleri, harekete geçecektir, dedi. Açıklama, Pekin'deki  Xiangshan Forum’unda yapıldı. Wei Fenghe,’’Ancak Çin askeri, barışa olan bağlılığı konusunda kararlı olmaya devam ediyor ve asla bir silahlanma ya da askeri genişlemeyle meşgul olmayacak.’’ diye de vurguladı "Askeri kalkınmamızın stratejik hedefi her zaman açık ve şeffaf olmuştur. Çin ordusu, kendini barışçıl bir kalkınma yoluna adamıştır. Biz Çin'e sevgi ve değer katmak isteğimiz barışçıl ve kalkınmacı hükümet politikamızın oluşmasını sağladı. Wei, Pekin'deki güvenlik konusundaki Xiangshan Forumunda, “askeriyenin diğer ülkeler için hiçbir zaman bir tehdit olmayacağı düşüncesiyle, herhangi bir askeri genişleme veya silahlanma yarışına girmeyeceğiz.’’ ifadelerini kullandı. Wei ayrıca, Bakan, "Çin Soğuk Savaş zihniyetine, bazı ülkelerin silahlanma politikalarına ve egoizmine karşıdır. Çin, çatışmaya ve ittifakların yaratılmasına değil, açıklığa ve kapsayıcılığa tutunmayı amaçlamaktadır." açıklamasını yaptı.

Çin'in merkezi yetkilileri ile Tayvan arasındaki resmi ilişkiler 1949'da, Çan Kay-şek'in liderliğindeki Kuomintang hükümetinin Çin Komünist Partisi tarafından yenilgiye uğratılarak Taipei'ye gitmesiyle sona erdi. Gayri resmi kişiler 1980'lerde yeniden başladı. Pekin, Tayvan'ın bağımsızlığını tanımıyor ve adanın Çin'in bir parçası olduğunu iddia ediyor. Tayvan benzer şekilde Pekin'deki merkezi hükümeti tanımıyor. Çin, defalarca Tayvan ile olan bağlarını kesmeleri için diğer ülkeleri aradı. Pekin, Tayvan'ın Çin topraklarını şart koşan “Tek Çin” politikasına resmen bağlı kalmasına rağmen, Amerika Birleşik Devletleri'ni Tayvan ile resmi olmayan diplomatik ilişkilerini sürdürdüğü için suçladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal