Suudi Bakandan Skandal Talimat: Ezanın Sesini Azaltın!

Suudi Arabistan İslami İşler Bakanı Al Şeyh, gereğinden yüksek sesle okunan ezanın çevredekilere rahatsızlık verebileceğini söyleyerek müezzinlerin ezanı yüksek sesle okumaması yönünde talimat verdi.

30.04.2019-13:12 - (Son Güncelleme: 30.04.2019-13:20)

Bakanlığın gerçekleştirdiği bir konferansın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Suudi Arabistan İslami İşler ve Davet Bakanı Abdullatif Ali Şeyh, ezanın namazın gerekliliğinden biri olduğunu ancak imam ve müezzinlerin çevredekilere saygı duyması gerektiğini kaydetti. 

Bakanlığın resmi Twitter hesabından yapılan yazılı açıklamada Ali Şeyh, cami hoparlöründen çıkan yüksek sesin hem evinde oturan insanları ve hastaları rahatsız edebileceğini, hem de diğer camilerin ezan sesini bastırdığını savundu.

Çok yüksek sesle okunduğunda ezanın ihtişamını kaybettiğini kaydeden Suudi bakan “İnsanlara Allah’ın evini sevdirmemiz gerekiyor. Maneviyat ve sessizliğin hakim olması gerektiği camilerimizin insanlara rahatsızlık vermemesi lazım” şeklinde konuştu. 

TEPKİYLE KARŞILANDI

Daha önce veliaht prensin öncülüğünde başlatılan reform hareketi ile alınan kararlar tepki çekerken, ezan uygulaması hem Suudiler hem de dünya müslümanları tarafından tepkiyle karşılandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal