Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nden Türkiye'ye Teşekkür

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile gerçekleştirdiği görüşme hakkıdna, 'Ankara’ya teşekkür ederek, ikili ilişkilerin geliştirilmesi noktasında hemfikir olduklarını' belirtti.

30.04.2019-12:58 - (Son Güncelleme: 30.04.2019-12:51)

Dün Çavuşoğlu ve eşliğindeki heyeti Başbakanlık binasında ağırlayan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani görüşme hakkıdna sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Görüşmede ikili ilişkilerin ilerletilmesi, su problemi konusunda ortak adım atılması ve ticaret hacminin yükseltilmesi noktasında hemfikir kaldık” sözlerini aktardı.

Talabani, “Musul şehrinde huzurun tekrardan inşası için tarafların destek vermesi gerektiği belirtildi. Bölgede yeni bir IŞİD’in ortaya çıkmaması için bütün gücümüzle çalışmamız gerektiğinin altını çizdim” şeklinde konuştu.

EKONOMİK VE EĞİTİM ALANLARINDA İŞBİRLİĞİ

Söz konusu görüşmede ekonomik ve eğitim alanlarındaki işbirliği konularının da masaya yatırıldığına dikkat çeken Talabani, “Türkiye ile barış yoluyla atılacak her adımın destekçisi olacağımızın altını çizdik ve Kürdistan Bölgesi’ne verdiği desteklerinde ötürü Ankara’ya teşekkür ettik” dedi.

Eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin ilkeleri doğrultusunda Kerkük’teki sorunlarla mücadele edilmesi gerektiğinin belirten Başbakan Yardımcısı Talabani, “Birlikte yaşam ilkeleri ile Kerkük’te sorunların çözüme kavuşturulması önemi vurgulandı.” sözlerini aktardı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal