Esed Rejimi İdlib'de Sağlık Merkezi ve Okulu Hedef Aldı

Suriye'de Esed rejimi kuvvetleri, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi"nde bir acil sağlık merkezi ve bir okulu hedef aldı. Düzenlenen saldırılarda bir sivil öldü, altı sivil yaralandı.

30.04.2019-12:45 - (Son Güncelleme: 30.04.2019-12:17)

Suriye'de Beşşar Esed rejim kuvvetleri, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi"ndeki sivil yerleşimlere gece geç saatlerden beri aralıksız bir şekilde saldırı düzenliyor.

İdlib'in güneydoğusunda El Habit köyü, Hama şehrinin kuzey bölgesinde Kifrenbude ilçesine, batı kırsalında El Huveyz, El Huveyce, El Tüveyne ve El Kirkat köyleri ile Madik Kalesi beldesine havan ve roket türü karadan karaya silahlarla yüzlerce saldırı gerçekleştirdi.

Esed rejimine ait bir savaş uçağının El Habit köyüne yaptığı saldırıda bir acil sağlık merkezi kullanılamaz duruma geldi.

SALDIRILAR OKULU HEDEF ALDI

Öte yandan bugün sabah saatlerinde İdlib'in güneydoğusunda El Kassabiyye köyüne gerçekleştirilen hava saldırısında bir okul vuruldu.

Yerel kaynaklardan elde dilen bilgiye göre, kesintisiz süren kara ve ve hava saldırılarında, Hama'nın kuzey bölgesindeki Kifrenbude ilçesinde bir sivil hayatını kaybetti, El Habit ile El Huviyz'de toplam altı sivil ise yaralandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal