Suudi Arabistan’dan Tepkileri Üzerine Çekecek Karar!

Suudi Arabistan hükümeti, bir Hamas sorumlusunu ve 14 Filistinli hükümlüsünü, Filistin direnişini destek göstermelerini öne sürerek mahkemeye göndermeye karar aldı.

03.02.2020-11:24 - (Son Güncelleme: 03.02.2020-11:23) Suudi Arabistan’dan Tepkileri Üzerine Çekecek Karar!

SUUDİ ARABİSTANDAN SKANDAL KARAR !

Suudi Veliaht'ın idareyi ele aldıktan sonra İsrail ile olan normalleşme politikasını devam ettirirken; Filistinleri de yaptırım uyguluyor.

Vicdan Hükümlülerin'nın,sosyal meyda (twittter)'daki açıklamasına bakıldığında; Suudi yetkililer, Filistinli mahkûmları mahkemeye yollama kararı aldılar.

Vicdan Hükümlülerin'nin sosyal medyadaki söylemlerinde, başkent Cidde'deki Dhabban Hapishanesi'inde tutulan 14 Filistinli ve Ürdünlü hükümlünün gelecek birkaç gün içerisinde Filistin direnişini destekleme ve yardım çalışmalarına katılım gösterdikleri sebebiyle mahkemede yargılanacağı bildirildi.

Yargılanacaklar içerisinde Hamas İletişim Yetkilisi Muhammed el Khodari ve oğlu Hani'nin de yer adlığı öğrenildi.

Suudi Arabistan, Hamas ile Suudi düzeni arasındaki haberleşme ve koordinasyonuyla sorumlu olmasına karşın, birkaç aydır Khodari'yi elinde bulunduruyor.

Bazı insan hakları örgütleri, Suudi Arabistan'ı, sağlık halinin kötüye gittiği 82 yaşındaki Khodari'yi ve kalan tüm siyasi hükümlülleri tahliye etmeye davet etti

Eylül ayı 2019 başlarında, insan hakları ekipleri ve Hamas, Suudi Arabistan'ın Filistinli karşı durma hareketine ilişkin iddiaları sebebiyle Muhammed el Khodari'nin de içerisinde bulunduğu hemen hemen 60 Filistinliyi tutukladığını belirtmişti.

Suudi Arabistan,Trump'ın geçtiğimiiz hafta Salı günü, işgal hükümeti İsrail Başbakanı'yla beraber duyurduğu ‘Yüzyılın Anlaşması' adı verilen ‘sözde Orta Doğu Barış Planı'na destek çıkan ülkeler içinde yer alıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal