Suudi Arabistan'dan Tehdit: S-400 Alırlarsa Yok Ederiz

Rusya'nın ürettiği S-400 füzeleri ile ilgili bir gerginlik daha çıktı. Suudi Arabistan Kralı Selman, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a yazığı mektupta Katar'ın S-400 füzelerini alması durumunda füzeleri yok etmek için askeri operasyon yapacaklarını söyledi.

02.06.2018-17:42 - (Son Güncelleme: 02.06.2018-17:52)

Fransızca yayınlanan Le Monde Gazetesi, Suudi Arabistan Kralı Selman’ın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’na bir mektup göndererek, Katar'ı S-400 füzesi almaması hususunda ikna etmesini, Katar'a yerleştirilmesi durumunda S-400 füze savunma sistemini yok etmek için askeri harekat dahil lazım olan tedbiri alacağını söylediğini yazdı.

Le Monde, Kral Selman'ın Emmanuel Macron'a gönderdiği mektupta, Doha ile Moskava arasındaki S-400 füzeleri hususundaki temaslardan derin kaydı duyduğu belirttiğini yazdı.

Suudi Kral'ın, S-400 füzelerinin Katar'a yerleştirilmesinin Suudi Arabistan'ın hava sahası hususunda kayıları olacağını söyleyerek gerilimin yükselme riski noktasında ikazda bulunduğu bildirildi. Kral Selman'ın, bölgede istikrarın devam etmesi amaçlı bu anlaşmanın bitirilmesi noktasında Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan destek talep ettiği aktarıldı.

ASKERİ HAREKAT GERÇEKLEŞTİRİLEBİLİR

S-400 füzelerinin Katar'a yerleştirilmesi durumunda S-400 füze savunma sistemini yok etmek için askeri harekat dahil lazım olan tedbiri alacağını söylediğini yazdı.

Le Monde, mektubun içeriği hususunda ne Fransız Dışişleri Bakanlığı'ndan ne de Suudi birimlerden hiç bir yorum olmadığını yazdı.

RUS TARAFI İLE YAPILAN GÖRÜŞME İLERİ SEVİYEDE

Katar'ın Rusya Büyükelçisi Fahd bin Muhammed el-Attiyah, geride kalan ocak ayında, dünyanın en iyi füzeleri olan S-400 alınması hususunda düşünceleri olduğunu ve bu sistemi almak için Rus tarafı ile gerçekleştirilen temasların üst düzeye geldiğini kabul etmişti.

HENÜZ TESLİM TARİHİ KARARLAŞTIRILMADI

Suudi Arabistan'ın Rusya Büyükelçisi Raid bin Halid Kermli ise önceki gün yaptığı konuşmada Suudi Arabistan'ın Rusya'dan S-400 füzelerin alınması hususunda temasların başarılı bir biçimde ilerlediğini fakat şimdilik teslim tarihini netleştirilemediğini söyledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal