Suriye'de Kirli YPG-Esad İttifakı

Suriye'de Türkiye karşıtı güçler kirli bir ittifaka daha imza attı. Alınan bilgilere göre rejim güçleri ve YPG petrol takası konusunda anlaştı. Anlaşmaya göre YPG'nin vereceği her 100 varil ham petrol karşılığında 75 varil mazot alacak.

02.06.2018-13:08 - (Son Güncelleme: 02.06.2018-12:58) Suriye'de Kirli YPG-Esad İttifakı

AA'nın Deyrizor şehrindeki sağlam kaynaklardan aldığı bilgiye göre, YPG/PKK terör örgütü Deyrizor'da işgal ettiği en büyük petrol yatağı El Ömer'den çıkardığı ham petrolü mazot karşılığında Suriye hükümet ile takas hususunda anlaştı.

Anlaşma gereği, YPG/PKK'nın rejime gönderdiği her 100 varil ham petrole karşılık rejimden 75 varil mazot alacak.

Ekim 2017'de terör örgütü DEAŞ'ın El Ömer yatağından çıkarılmasının sonrasında onlarca ABD askeri YPG/PKK'lı teröristlerin tarafında bölgeyi koruma altına almıştı.

Kaynaklar, ülkenin en zengin petrol yatağı sayılan El Ömer'den günde yaklaşık 15 bin varil petrolün elde edildiğini aktardı.

Rejim ve YPG/PKK yaklaşık bir sene önce Suriye'de örgütün ele geçirdiği Haseke şehrindeki sahalardan elde edilen petrolün gelirini paylaşma kararı vermişti.

ABD destekli terör örgütü, Suriye'de petrol yataklarının yaklaşık yüzde 70'ini kontrol ediyor.

DEYRİZOR'DAKİ ENERJİ KAYNAKLARI

Irak sınırına yakın Deyrizor, ülkenin en büyük enerji kaynaklarını barındırıyor. Şehri ikiye bölen Fırat Nehri'nin doğusu Suriye'nin en büyük petrol yataklarını meydana getiren 11 yatağı barındırıyor.

Bu petrol yatakları, tahmini hesaplamalara göre Suriye'nin enerji kaynaklarının yaklaşık üçte birini meydana getiriyor.

Terör örgütü, Deyrizor'un kuzeydoğu arazilerinde en büyük gaz tesisi Koniko'yu 23 Eylül 2017'de işgal ederken, 22 Ekim 2017'de de Suriye'nin en büyük petrol yatağı El Ömer'i ele geçirmişti.

Ülkedeki bütün petrol rafinerileri ise rejim kuvvetlerinin kontrolü altında yer alıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal