Suudi Arabistan'dan Sonra Şimdi de Bahreyn Hareketlendi

Bahreyn Dışişleri Bakanlığı, Suriye’deki Büyükelçiliği’nin operasyonel olduğunu ve iki ülke arasındaki uçuşların yeniden başlatılmaya başladığını da söyledi.

28.12.2018-09:23 - (Son Güncelleme: 28.12.2018-09:19) Suudi Arabistan'dan Sonra Şimdi de Bahreyn Hareketlendi

Bahreyn Dışişleri Bakanlığı, Suriye’deki Büyükelçiliği’nin operasyonel olduğunu ve iki ülke arasındaki uçuşların yeniden başlatılmaya başladığını da söyledi. Bahreyn Cuma günü erken saatlerde Suriye'nin başkenti Şam'daki elçiliğini yeniden açacağını duyurdu.
Yedi yıllık bir aradan sonra, ülkenin Dışişleri Bakanlığı web sitesinde yer alan bir açıklamada verilen bu kararı duyurdu.

Suriye ile ilişkilerin sürdürülmesi konusunda Bahreyn’in kararlılığına dikkat çeken bakanlık, Bahreyn’in Suriye’deki büyükelçiliğinin operasyonel olduğunu ve iki ülke arasındaki uçuşların yeniden başlatılmaya başladığını söyledi. 2011'de Bahreyn Krallığı, Suriye'nin ayaklanmasını takiben Şam'daki büyükelçiliğini kapattı.

Bahreyn bu kararı, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Şam'daki büyükelçiliğini yeniden açma kararından birkaç saat sonra duyuruldu. Basında çıkan haberlere göre, şu anda büyükelçilikte restorasyon çalışmaları devam ediyor ve Şam ile Abu Dabi arasındaki bağların yakında onarılabileceğini öne sürüyor.

Esad rejimi Kasım ayında, herhangi bir Arap devletinin resmi ilişkileri yeniden kurma hareketlerini memnuniyetle karşılayacağını söylemişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal