ABD Başkanı Trump'tan İsrail'e Suriye Cevabı: Size Her Yıl 4,5 Milyar Dolar Veriyoruz

İsrail, ABD'nin Suriye'den çekilmesini sert sözlerle eleştirmişti. ABD Başkanı Donald Trump eleştirilere cevap vererek, "Biz İsrail'e her sene 4.5 milyar dolar hibe ediyoruz" dedi.

27.12.2018-17:49 - (Son Güncelleme: 27.12.2018-17:42) ABD Başkanı Trump'tan İsrail'e Suriye Cevabı: Size Her Yıl 4,5 Milyar Dolar Veriyoruz

İsrail ABD'ye Suriye'den çekilme fikri hususunda telkinlerde bulunarak yanlış karar verdiğini, bu kararın Türkiye ve DEAŞ'a fayda sağlayacağını söylemişti. Bu karardan vazgeçmeyen Donald Trump İsrail'e ve kendisine dönük eleştirilere yanıt verdi.

"SİZE HER YIL 4,5 MİLYAR DOLAR VERİYORUZ"

Irak'taki ABD askerlerine Noel gezisinden dönerken gazetecilerin sorularını cevaplayan Trump, ABD'nin Suriye'den çıkmasının İsrail'i nasıl etkileyeceği sorusu ardından, her sene İsrail'e güvenlik desteği olarak 4.5 milyar dolar hibe ettiklerini, bu sebeple İsrail'in çok iyi olması gerektiğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya atıfla "Bibi ile görüştüm. Bibi'ye dedim ki, biliyorsun, biz İsrail'e her sene 4.5 milyar dolar hibe ediyoruz" diye söze girip "Onlar da kendilerini savunmak hususunda çok iyi iş çıkarıyor" dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal