Suudi Arabistan'dan Darbe İddialarıyla Alakalı İlk Açıklama

Suudi Arabistan'da yaşanan hareketli dakikların ardından ilk açıklama geldi. Suudi Arabistan devlet ajansı, darbe iddialarını yalanlayarak, küçük bir insansız hava aracı düşürüldü dedi.

21.04.2018-23:33 - (Son Güncelleme: 21.04.2018-23:51) Suudi Arabistan'dan Darbe İddialarıyla Alakalı İlk Açıklama

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da yer alan Kraliyet Sarayı'nda akşam saatlerinde silah sesleri duyuldu. Gelen ilk bilgiler olayın bir askeri darbe girişimi olduğu yöynündeydi. Silah seslerinin ardından Kral Selman bin Abdülaziz saraydan uzaklaştırılmıştı. Ancak Suudi Arabistan'dan olayla ilgili ilk açıklama geldi.

SUUDİ DEVLET AJANSINDAN AÇIKLAMA

Suudi devlet ajansı, darbe iddialarıyla alakalı yaptığı ilk açıklamada, "Riyad’ta izinsiz uçan küçük bir insansız hava aracı güvenlik birimleri tarafından vurularak düşürüldü” ifadesi kullanıldı.

Suudi yetkili: 'Kral sarayda değildi'

Suudi yetkili, Kral Selman bin Abdülaziz el-Suud'un olay anında sarayda olmadığını aktardı. Yetkili, "Kral, Diriya'daki çiftliğindeydi" dedi.

Diriya da Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki bir kasaba. Haberi sonrasında Suudi Arabistan'ın resmi ajansı da açıkladı. Ajans ölü ya da yaralı olup olmadığı konusunda ise bilgi vermedi.

Daha sonra sosyal medyaya yüklenen bazı görüntülerde Kraliyet Sarayı'nın yakınında silah sesleri duyulduğu görülüyor. Ancak bu görüntülerin hiçbiri bağımsız kaynaklarca onaylanmadı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Riyad Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü, Huzame'de bir kontrol noktasındaki güvenlik birimlerinin verilen talimatlar doğrultusunda hareket ettiklerini bildirdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal