Suudi Arabistan'da Sinema Salonu Açılıyor

Suudi Arabistan Kültür ve Enformasyon Bakanlığının, ülkede sinema salonlarının hayata geçmesi için bu sektörde dünyanın ileri şirketlerinden biri olan American Multi-Cinema'ya (AMC) ruhsat verdiği ifade edildi.

05.04.2018-16:41 - (Son Güncelleme: 05.04.2018-16:31) Suudi Arabistan'da Sinema Salonu Açılıyor

Suudi Arabistan resmi haber ajansı tarafından yayınlanan habere göre, bakanlık, ülkede sinema salonlarının işletilmesi amacıyla AMC'ye ruhsat verdi. Bu kapsamda ilk sinema salonu 18 Nisan tarihinde başkent Riyad'da kapılarını açacak.

Kültür ve Enformasyon Bakanı Avad bin Salih el-Avad, sinema salonlarını işletme ruhsatını vermelerinin bu sektörde çalışan yatırımcılar için oldukça önem taşıdığını belirterek, ‘Suudi Arabistan büyük bir pazar. Nüfusun büyük kısmı 30 yaş altı ve sevdikleri filmleri ülkelerinde seyretmek istiyorlar.’ açıklamasında bulundu. Suudi Arabistan 2030 Vizyonu'nun hedefleri arasında ekstra eğlence imkanları kurarak hayat kalitesini arttırmak olduğuna dikkat çeken Avad, sinemaların hayata geçmesiyle yeni iş kapılarının da açılacağını ve ülke ekonomisine olumlu dönüşlerin olacağını ifade etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal