Suudi Arabistan ve BAE Sudan'a 3 Milyar Dolarlık Yardım Yaptı

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Sudan'a 3 milyar dolarlık bir yatırım yaptı.

22.04.2019-12:08 - (Son Güncelleme: 22.04.2019-11:39) Suudi Arabistan ve BAE Sudan'a 3 Milyar Dolarlık Yardım Yaptı

Suudi Arabistan'ın resmi haber ajansı SPA'ya yayınlanan habere göre, Riyad ve Abu Dabi'nin yaptığı 3 milyar dolarlık yardım paketinin 500 milyon dolarlık bir bölümünün Sudan Merkez Bankası'nın hesabına aktarılacağı bildirildi.

Haberde, söz konusu vade hesabının Sudan cüneyhi üzerindeki baskının azalması konusunda önemli olduğu belirtildi.

Meblağın geri kalan bölümünün Sudan halkının gıda, ilaç ve petrol ürünleri gibi insani ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kullanılacağı aktarıldı. 

SUDAN'DA NE OLMUŞTU?

Sudan Savunma Bakanı Avad bin Avf, 11 Nisan'da devlet televizyonunda Yüksek Güvenlik Konseyi Başkanı statüsüyle yaptığı konuşmada, ordunun ülke yönetimini ele geçirdiğini ve iki senelik geçiş döneminin başladığını ve Ömer el-Beşir'in tutuklandığını açıklamıştı fakt Bin Avf, Sudan'da Askeri Geçiş Konseyi Başkanı sıfatıyla yemin etmesinin üzerinden 24 saat bile geçmeden, görevinden istifa ettiğini ve yerine Abdulfettah el-Burhan'ı atadığını duyurmuştu.

Burhan'ın göreve gelmesinden hemen sonra  Riyad ve Abu Dabi hükümetleri geçen Cumartesi Askeri Geçiş Konseyi'ni desteklediklerini açıklamıştı. Burhan'ın yemin etmesinin ardından Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Sudan'a insani yardım göndermiş, aynı gün BAE Devlet Başkanı Halife bin Zayid Al Nehyan da Sudan halkına yardım konusunda Askeri Geçiş Konseyi'yle görüşmüştü.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.





DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal