Hamaney, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na Yeni Komutan Atadı

ABD Başkanı Donald Trump'ın İran Devrim Muhafızlarını 'terör örgütü' ilan etmesinden sonra, dini önder Ayetullah Ali Hamaney Muhafızların komutanını değiştirdi. Ali Caferi'nin görevine yardımcısı Hüseyin Selami getirildi.

22.04.2019-10:50 - (Son Güncelleme: 22.04.2019-10:39) Hamaney, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na Yeni Komutan Atadı

İran devlet televizyonu, dini önder Ayetullah Ali Hamaney'in Devrim Muhafızlarının başkomutanlığına Ali Caferi yerine onun yardımcısı Hüseyin Selami'yi getirdiğini açıkladı. Haberde Devrim Muhafızlarının başındaki ismin değiştirilmesinin sebebi açıklanmadı.

Fakat Hamaney'in hamlesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran Devrim Muhafızlarını 'terör örgütü' ilan etmesinin ardından yaşandı. İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi de buna karşılık ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığını (CENTCOM) terör örgütleri listesine eklediğini duyurmuştu.

'SAVAŞ ÇIKARIRSA İSRAİL'İ HARİTADAN SİLERİZ'

Caferi Eylül 2017'den bu zamana kadar Devrim Muhafızları Genel Komutanlığı görevini yapmaktaydı. Senelerce Genel Komutan Yardımcılığı yaptıktan sonra Caferi'nin yerine atanan 1960 doğumlu Hüseyin Selami, böylece İran'ın güvenlikten siyasete ve ekonomiye kadar en etkili kurumunun başına gelmiş bulunuyor.

İsrail ve ABD'ye ilikin çok sert açıklamalarıyla ismini duyuran Selami, İsrail'in Suriye'deki İran hedeflerine karşı saldırılarından sonra, İran'a karşı savaş açması durumunda İsrail'i 'ortadan kaldırmaktan', 'Siyonist rejimi siyasi haritadan silmekten' bahseden açıklamalarıyla gündeme geldi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal