Suudi Arabistan Bugüne Kadarki En Büyük Saldırısını Başlattı

Suudi Arabistan bir süredir saldırdığı Yemen'deki Husilere bugüne kadarki en şiddetli saldırıyı başlattı. Suudi güçleri ülkenin en büyük liman kentini bombalıyor.

13.06.2018-17:20 - (Son Güncelleme: 13.06.2018-16:57) Suudi Arabistan Bugüne Kadarki En Büyük Saldırısını Başlattı

Suudi Arabistan'ın önderliğindeki Arap kuvvetleri Yemen'de iktidarı eline alan Husi güçlerine karşı şimdiye dek en ağır saldırıyı bugün başlatarak ülkenin en büyük liman şehrini bombalıyor.

İran destekli Şii Husi milislerine boyun eğdirmeyi hedefleyen saldırı, şimdiye kadarki dünyada meydana gelen en kötü insani krizi daha da derinleştirebilir.

Arap savaş uçakları ve savaş gemileri, Hodeyda limanının güneyinde yer tutan Yemen ordusu ve yabancı askerlerin devam ettirdiği kara harekatını desteklemek amaçlı Husi mevzilerini ağır bombardımana tutuyor.

BÜYÜK LİMANI ELE GEÇİRDİLER

İran taraftarı Husilere karşı üç sene önce Yemen savaşına giren Arap ülkeleri ilk defa böyle büyük bir limanı ele geçirmek için saldırı başlattılar.

Husi kuvvetleri, başkent Sanaa ve nüfus yoğunluğu fazla olan pek çok yerleşim yerine hâkim.

YEMEN'DE DURUM OLDUKÇA KÖTÜ

Birleşmiş Milletler, bu saldırının, bölgenin en fakir ülkesi olan Yemen'de zaten son derece umutsuz halde olan hayat şartlarını daha da kötüye götüreceğinden endişeli.

Hodeyda ve civarında 600,000 insan yaşıyor. Hodeyda limanı, 8.4 milyon insanın açlık sınırına geldiği ülkedeki halka gıda ulaşımı için en kritik önemdeki nokta. Arap ülkeleri ise, İran taraftarı Husileri müzakereye mecbur bırakacak net bir zafer peşindeler. Bu ülkeler Hudeyda limanını ele geçirirlerse ulaşımı açık tutacaklarını ve limana ithal mal girmesini serbest bırakacaklarını bildiriyorlar.

Başta ABD olmak üzere Batılı devletler, el altından ve diplomatik kanallardan Arap koalisyonuna yardım ediyor ve her sene bu devletlere milyarlarca dolarlık silah satmalarına karşın çarpışmalara direkt olarak müdahil olmaktan kaçınıyorlar.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal