Rus Askeri Uzman: Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD ve NATO'yu Uyarıyor

Rus haber ajansına önemli demeçlerde bulunan Rus askeri uzman Andrey Koşkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın S-400 konusundaki tavrıyla kararlı bir tavır sergilediğini belirtti.

13.06.2018-14:32 - (Son Güncelleme: 13.06.2018-14:32)

Sputnik ajansına konuşan Rus askeri uzman Andrey Koşkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın S-400 konusundaki tavrıyla kararlı bir tavır ortaya koyduğunu söyledi.

Rus askeri uzman Andrey Koşkin, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'nin Rusya'dan satın alınacak S-400 sistemlerini kullanmama önerisini reddetmesini ve gerektiğinde S-400'lerin kullanılacağına dair açıklamalarına ilişkin konuştu.

Rus askeri uzman Koşkin'e göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO ve ABD'ye kırmızı çizginin aşılmaması konusunda açıkça ikaz ediyor.

'ERDOĞAN, S-400'LERİ SADECE ARGÜMAN OLARAK DEĞİL, ASKERİ GÜÇ OLARAK KULLANMAYA HAZIR'

Rus askeri uzman Koşkin, "Erdoğan, bağımsız dış politika izlemeye devam ediyor ve NATO ve ABD'ye son derece kararlı olduğunu gösteriyor. Bu nedenle Erdoğan, kararları kendisinin aldığını göstermek için S-400'leri sadece argüman olarak değil, askeri güç olarak kullanmaya hazır" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün itibarıyla NATO ve ABD'yle ilişkilerde kırmızı çizgiyi aştığını görmediklerini belirten uzman Koşkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın NATO ve ABD'yi Türkiye ile ilişkilerde kırmızı çizgiyi aşmama konusunda ikaz ettiğini de vurguladı.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TGRT Haber kanalında katıldığı programda "S-400'leri kusura bakmasınlar alıp da ambara koyacak halimiz yok, yeri geldiğinde gerekli şekliyle S400'leri kullanacağız. Bu savunma sistemlerini kullanmayacağız da ne yapacağız? Yine ABD'nin eline mi bakacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal