Suriye Rejim Güçleri Münbiç'e Bayrak Dikti

YPG'nin Münbiç'ten çekilme kararı vermesinin sonrasında Suriye Rejim Güçleri, Münbiç'e girerek bayrak diktiklerini açıkladı.

28.12.2018-12:28 - (Son Güncelleme: 28.12.2018-13:14)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Münbiç'e operasyon yapılacağını açıklamıştı. Erdoğan'ın bu açıklamalarının sonrasında ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'den çekilme kararı verdiğini açıklamıştı. Bölgede tek kalan YPG, Türkiye'nin operasyon mesajlarının sonrasında bölgeden çekileceğini duyurup rejim güçlerini Münbiç'e çağırdı. Suriye Rejim Güçleri de yaşananların sonrasında, Münbiç'e girip bayrak diktiklerini açıkladı.

"BİRLİKLERİMİZ MÜNBİÇ'E GİREREK BAYRAK DİKTİ"

Uluslararası haber ajansı Reuters, YPG'nin Esad güçlerine Münbiç çağrısı yaptığını öne sürdü. Çağrının sonrasında Suriye ordusundan açıklama geldi.

Açıklamada, "Birliklerimiz Münbiç'e girerek Suriye Cumhuriyeti'nin bayrağını dikti" sözleri kullanıldı. Suriye ordusu, "Münbiç'teki bütün Suriye vatandaşları ve diğerleri için güvenlik garantisi" verdi.

YPG: BÖLGEYİ TÜRKİYE SALDIRILARINDAN KORUYUN

Terör örgütü YPG'den yayınlanan açıklamada "Suriye hükümetini çekildiğimiz yerlerde, özellikle Münbiç'te, Türkiye'nin saldırılarından koruması için kontrolü sağlamaya çağırıyoruz." denildi.

ABD'NİN SURİYE'DEN ÇEKİLME KARARI

ABD Başkanı Donald Trump'ın 19 Aralık'ta duyurduğu Suriye'den askerlerini çıkarma kararının sonrasında, YPG işbirliği yapmak için Rusya ve Suriye ile görüşmelere girişmişti. Bu görüşmelerde YPG, Rusya'dan, Suriye ordusunun YPG'nin kontrolü altındaki bölgeye giderek Türkiye ile arasındaki hudutları korumasını istedi.

ERDOĞAN'DAN OPERASYON AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD askerlerinin çekilmesiyle beraber Fırat'ın doğusuna gelecek aylarda bir operasyon yapılacağını, hem terör örgütü YPG'nin hem de güneyde DEAŞ'ın hedef alınacağını açıklamıştı.

RUSYA'DAN AÇIKLAMA: REJİMİN KONTROLÜNE GEÇMELİ

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, çarşamba günü, "Amerikan askerinin çekilmesinin sonrasında onların elindeki bölge, Suriye ordusunun kontrolüne geçmeli" demişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal