Suriye Operasyonuna Suriyeli Muhaliflerden Tepki

ABD, İngiltere ve Fransa ittifakının Suriye’ye bu sabah düzenlediği askeri hava operasyona Suriyeli muhalif gruplardan gelen ilk tepkiler olumsuz yönde oldu.

14.04.2018-13:35 - (Son Güncelleme: 14.04.2018-15:10) Suriye Operasyonuna Suriyeli Muhaliflerden Tepki

Suriye’nin başkenti Şam yakınlarında bulunan ve muhalif grupların son kalelerinden biri olarak nitelendirilen Duma’da geçtiğimiz hafta bir kimyasal saldırı yapılmıştı.

Bu sabah ABD,İngiltere ve Fransa’dan oluşan koalisyonun Duma’da yapılan kimyasal saldırıdan Suriye rejimini sorumlu göstererek düzenlediği askeri operasyona Suriyeli muhalif gruplardan olumsuz tepkiler geldi.

 Kimyasal saldırı sonrasında Duma’yı terk ettiği bildirilen İslam Ordusu’nun (Ceyş’ül İslam) önde gelen yöneticilerinden Muhammed Alluş, ‘Suç aletini yok edip suçluya dokunmadılar. Bu bir komedidir’ ifadelerini kullandı.

Muhaliflerin ana gruplarından Suriye Müzakere Komisyonu başkanı Nasr el Hariri ise yaptığı açıklamada ‘Bence artık rejim tekrar kimyasal silah kullanma riskini göze almayacaktır. Ama varil bombaları, salkım bombalarının kullanımına devam edecekler. Bugünkü saldırı Esad’a tek bir mesaj veriyor bu mesaj da Suriyeli çocukları kimyasal silahlarla öldürme ama normal silahlar kullanabilirsin. Bu insanlık için bir utanç tablosudur” dedi.

Suriye Rejim Lideri Esad, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile yaptığı telefon görüşmesinde, ‘Batı kontrolü kaybettiği için saldırdı’ ifadelerini kullanmıştı.

 Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal