Son Dakika: ABD Suriye Saldırısı Sonrası Esad'tan İlk Açıklama

Suriye Rejim lideri Beşar Esad ABD önderliğinde ki 3'lü ittifakın operasyonundan sonra ilk açıklamaları yapıyor

14.04.2018-13:00 - (Son Güncelleme: 14.04.2018-13:18) Son Dakika: ABD Suriye Saldırısı Sonrası Esad'tan İlk Açıklama

Suriye Rejim Lideri Beşar Esad, "Batı kontrolünü kaybettikten sonra saldırdı" açıklamasında bulundu.

ABD, İngiltere ve Fransa ittifakının Suriye Rejimine karşı yapmış olduğu operasyon sonrası İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile Suriye Rejim Lideri Beşar Esad arasında bir telefon görüşmesi gerçekleştiği haberi geldi.

İran'ın Suriye'deki Esad rejimine desteğini belirtmek amacı ile telefon görüşmesini gerçekleştirdiğini belirten Ruhani, ‘Esad'ın yanınızdayız mesajı verdim’ dedi.

Suriye Rejim Lideri Beşar Esad da, İran Cumhurbaşkanı Ruhani'ye, ‘Batı kontrolü kaybettiği için saldırdı’ açıklamasını yaptı.

RESMİ HESAPTA VİDEO YAYINLAMIŞLARDI

Suriye Devlet Başkanlığı Twitter hesabından sabaha karşı ABD, İngiltere ve Fransa 3’lü ittifakının hava harekatının hemen sonrasında Esad'a ait bir görüntü yayınlandı. Görüntünün gerçekten bu sabah çekilip çekilmediği ise şüpheli.

Suriye Devlet Başkanlığı’nın resmi twitter hesabından Esad’ın sarayına girdiğinin görüntüleri paylaşılmıştı. ‘Sabır sabahı’ başlığıyla tweetlenen videoda Esad’ın yalnız başına yürümesi dikkat çekmişti ve ardından ‘video kurgu mu?’ sorusu gündeme gelmişti.

Herhangi bir güvenlik görevlisinin olmadığı ve Esad'ın tek başına yürüdüğü videoyu sosyal medyada 'algı operasyonu' olarak yorumlanmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal