Sudan'daki Askeri Geçiş Konseyi: İktidarda Kalma Derdimiz Yok, Güvenliği Sağlamaya Çalışıyoruz

Sudan Askeri Geçiş Konseyi, "Önceliğimiz, ülkedeki güvenlik ve istikrarı sağlamaktır. İktidarda kalma gibi bir derdimiz yok. İktidarı, seçilen hükümete devredeceğiz." açıklamasında bulundu.

12.04.2019-13:26 - (Son Güncelleme: 12.04.2019-13:22) Sudan'daki Askeri Geçiş Konseyi: İktidarda Kalma Derdimiz Yok, Güvenliği Sağlamaya Çalışıyoruz

Sudan'daki Askeri Geçiş Konseyi', önceliklerinin ülkede güvenliğini ve istikrarını sürdürmek olduğunu belirterek "İktidarda kalma derdimiz yok. İktidarı, seçilen hükümete devredeceğiz" sözlerini aktardı.

Söz konusu açıklamada, "Ufkun tıkandığını hissettik, bu sebeple rejimin buna kayıtsız kalmasından sonra değişiklik yapmaya karar verdik." ifadeleri kullanıldı.

ÜLKEYİ KAOSA SÜRÜKLENMEKTEN KURTARACAĞIZ

İktidarı, seçilen hükümete teslim edeceklerini belirten Askeri Geciş Konseyi açıklamasında, "Göstericiler için geldik ve kaosun çıkmasına engel olacağız. Ülkeyi krizden çıkarmak amacıyla diyalog başlatacağız. Halk, iktidarın tarafımızca devralınmasını istedi. İktidar için biz koşmadık, Beşir'in partisinin bir parçası değiliz. Dış tepkiler pozitif yönde. Ömer el-Beşir rejiminin sembol isimlerinin tamamı tutuklandı. ABD yaptırımlarını kırmak için uğraşacağız. 2 senelik geçiş süreci, özellikle siyasi güçlerle görüşme üzerine olacak." bilgisi paylaşıldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal