Cezayir'de Geçiş Dönemi Başlamasına Karşın Eylemler Devam Ediyor

Cezayir'de geçici Cumhurbaşkanı Abdulkadir Bin Salih'in 4 Temmuz'da cumhurbaşkanlığı seçiminin düzenleneceğini açıklamasına karşın göstericiler "köklü reform" talebiyle tekrardan sokaklara çıkıyor.

12.04.2019-13:09 - (Son Güncelleme: 12.04.2019-13:02) Cezayir'de Geçiş Dönemi Başlamasına Karşın Eylemler Devam Ediyor

Cezayir'de Abdulaziz Buteflika'nın istifasını vermesinden sonra geçici cumhurbaşkanının göreve gelmesi ve 4 Temmuz'da seçim yapılacağını açıklanmasına karşın, ülkedeki kitlesel gösteriler sekizinci haftasında "rejimde köklü reform" sloganıyla devam ediyor.

SOKAK EYLEMLERİ HALA DEVAM EDİYOR

Cezayir'de 20 senedir yönetimi elinde tutan ve çeşitli sağlık problemleri olan 82 yaşındaki Cumhurbaşkanı Buteflika'yı istifasını vermeye zorlayan sokak eylemleri hala sonlanmış değil.

HALK MEMNUN DEĞİL

Buteflika'dan sonra Salı günü geçici cumhurbaşkanlığı görevine gelen Millet Konseyi Başkanı Abdulkadir bin Salih'in yeni cumhurbaşkanlığı seçiminin 4 Temmuz'da gerçekleştirileceğini açıklaması da göstericileri tam anlamıyla memnun edemedi.

Göstericiler ve muhalefet, geçiş döneminde devletin başındaki "Buteflika rejiminin temsilcileri" olarak nitelenen isimlerin de istifa etmesini isterken, oyun kurucu rolündeki ordu, cumhurbaşkanının istifasının ardından işlemesi gereken anayasal süreci sağlamaya çalışıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal