Sudan’da On Binlerce Eylemci Sivil Yönetim İçin Sokaklara İndi

Muhalif grupların "milyonluk gösteri" çağrısıyla birlikle binlerce Sudanlı, sivil hükümet talebiyle başkentte bulunan ordunun ana karargahı önünde toplandı.

26.04.2019-09:04 - (Son Güncelleme: 26.04.2019-08:58) Sudan’da On Binlerce Eylemci Sivil Yönetim İçin Sokaklara İndi

Sudan'ın başkenti Hartum’un caddelerinde bugün hakimler, gazeteciler, doktorlar, mühendisler, öğrenciler ve sporcular gibi birçok meslek grupları ile çevre şehirlerden gelen binlerce kişinin gösteri alanına yürüşü sebebiyle yoğun bir trafik meydana geldi.

Ömer el-Beşir'in 30 senelik iktidarını bitiren, sonrasında sivil yönetim talebine dönüşen gösterilere Şendi, Medeni, Rufaa, El Menakıl, Kusti gibi ülkenin çeşitli bölgelerindeki şehirlerden yoğun bir katılım söz konusu.

Askeri Geçiş Konseyi’nin hükümeti sivillere devretmesini, eski rejimin sembol isimleri ve istihbarat teşkilatı dahil olmak üzere tüm kurumların tasfiyesini talep eden binlerce eylemcinin gösterileri 20. gününde de hala devam etmekte.

Sudan’da muhalefetin çatı oluşumu Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri, hafta başında hükümeti sivillere teslim etmesi için askeri konseye baskı yapmak amacıyla, halka perşembe günü "milyonluk gösteri" çağrısında bulunmuştu.

'DEVRİM DEĞİL, YENİ SUDAN'IN DOĞUŞU'

Sudan Meslek Odaları (SPA) tarafından yapılan açıklamada “Başkentteki ordu karargahı önünde meydana gelenler ve çeşitli kentlerdeki protesto eylemleri yalnızca bir devrim değil, hayalini kurduğumuz yeni Sudan’ın doğuşu. İdrakimiz, tecrübemiz ve kazanımlarımıza sahip çıkma isteiğimizle bizler devrimin efendileri ve bekçileriyiz." sözleri aktarıldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal