ABD Çin ve Rusya İle Silahlanma Kontrol Anlaşması Yapmaya Hazırlanıyor

ABD Başkanı Trump'ın, Rusya ve Çin ile yeni bir silahlanma kontrol anlaşması imzalamak için hazırlık yapılması talimatında bulunduğu iddia edildi.

26.04.2019-08:57 - (Son Güncelleme: 26.04.2019-08:49) ABD Çin ve Rusya İle Silahlanma Kontrol Anlaşması Yapmaya Hazırlanıyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya ve Çin ile yeni bir silahlanma kontrol anlaşması yapılması için hazırlıklara başlanması talimatında bulunduğu ileri sürüldü.

Amerikan Washington Post gazetesinin, ABD'li yetkililerden elde ettiği bilgilere göre, Trump'ın, bu talimatı Rusya'nın anlaşmalar haricinde kalmış nükleer silahlarına yeni sınırlamalar koymak amacıyla verdiği belirtildi.

Bunun yanında, Çin'in nükleer kapasitesini ilk defa yeni bir anlaşma kapsamına almakla beraber Pekin'in stratejik askeri kabiliyetlerini teyit etmenin de bu çalışmalar kapsamında hedeflendiği ileri sürüldü.

SONUÇLANDIRILABİLECEĞİ ŞÜPHELİ

Hazırlık çalışmalarının daha başında olduğu belirtilirken, bu tür anlaşmaların müzakerelerinin seneler aldığı ve Beyaz Saray'da ilk döneminin bitmesine iki sene kalan Trump'ın, Çin ve Rusya ile gerginliğin yükseldiği bir ortamda bu çabasını sonuçlandırabileceği noktasında şüpheler olduğu ifade edildi.

Haberde, ismi açıklanmayan üst düzey bir ABD'li yetkilinin, "Başkan'ın talimatı, daha kararlı, daha çok silahı içine alan ve yalnızca Rusya'yı da kapsamayan bir silahlanma kontrolü anlaşması üzerinde çalışmamıza yöneliktir." sözlerini kulandığı bildirildi.

Yetkilinin, bu anlaşmanın Soğuk Savaş zihniyetini yansıtmayacak bir biçimde hazırlanmaya çalışıldığını vurguladığı ifade edildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal