İdlib'de Son Bir Haftada 36 Sivil Yaşamını Yitirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye İnsani Yardım Koordinatörü Panos Moumtzis, Suriye'nin İdlib kentinde 18 Nisan'dan bu yana en az 36 sivilin öldürüldüğünü belirterek, "Sivillere ve sivil altyapı tesislerine yönelik bu korkunç ve anlamlamsız saldırıları ve şiddeti güçlü şekilde kınıyorum." ifadesini kullandı.

26.04.2019-00:43 - (Son Güncelleme: 26.04.2019-00:35) İdlib'de Son Bir Haftada 36 Sivil Yaşamını Yitirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye İnsani Yardım Koordinatörü Panos Moumtzis, yazılı açıklamada bulundu. Moumtzis, yaptığı açıklamada, isim vermeden Beşşar Esed rejimi ve destekçisi yabancı terörist grupların "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları içerisindeki yerleşimlere düzenlediği saldırılarılara tepki gösterdi.

SİVİL HALK İÇİNDE PANİK VE KARGAŞA YARATTI

Bölgede son günlerde okul, pazar yerleri ve yerinden edilenlerin barındığı kamplara yönelik "yeni dalga bombardıman ve hava saldırılarının" başladığına dikkat çeken Moumtzis, bu saldırıların sivil halk içinde panik ve kargaşa oluşturduğuna vurgu yaptı. Ölen sivillere, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" içerisinde bulunan, Lazkiye kırsalındaki Cisir eş Suğur ilçesinde "tanımlamayan" bir patlama sonucu ölen 17 kişinin dahil olduğunu ifade eden Moumtzis, patlama sonucu birkaç binanın yıkıldığını, kurtarma görevlilerinin 10 saat sonra bir kadını molozların içinden başarıyla kurtardığını belirtti.

"ŞİDDETİ GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE KINIYORUM"

Moumtzis, İdlib'de şubat ayından beri artan çatışmalar sebebiyle 200'ün üzerinde sivilin yaşamını yitirdiği, 120 binden fazla kişinin ise Türkiye sınırına yakın bölgelere gittiği bilgisini paylaştı. "Sivillere ve sivil altyapı tesislerine yönelik bu korkunç ve anlamlamsız saldırıları ve şiddeti güçlü şekilde kınıyorum." ifadesini kullanan Moumtzis, bölgedeki tüm taraflara uluslararası insan hakları hukukundan kaynaklanan yükümlülükleri doğrultusunda sivilleri korumak için her türlü önlemi alma çağrısı yaptı.

Moumtzis, Suriye'nin kuzeybatısında tahmini 1 milyonu çocuk olmak üzere 2,7 milyon sivilin halen insani yardıma ihtiyaç duyduğunu, bunların Türkiye'den yapılan sınır ötesi yardım operasyonlarıyla desteklendiğini ifade etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal