Sri Lankalı Milletvekili: Saldırganlar Saklanmak İçin Burka Giyiyor, Yasaklansın

İç savaşın bittiği 2009 senesinden bu zamana kadar yaşanan en büyük saldırıların gerçekleştiği Sri Lanka’da bir milletvekili, saldırganların burkayı kimliklerini gizlemek amacıyla giydiklerini ve bu nedenle yasaklanması gerektiğini belirtti.

24.04.2019-16:40 - (Son Güncelleme: 24.04.2019-17:46) Sri Lankalı Milletvekili: Saldırganlar Saklanmak İçin Burka Giyiyor, Yasaklansın

Sri Lanka'da meydana gelen saldırının sorumlularıyla işbirliği içinde olan bir kadının olay yerinden burka giyerek kaçtığı ileri sürülüyor.

Sri Lanka, Pazar günü Hristiyanlara karı düzenlenen bombalı saldırılar neticesinde 359 kişinin yaşamını yitirmesinin yasını tutarken, siyasetçiler olası saldırılara karşı nasıl tedbirler alınabileceğini tartışıyor.

BURKA YASAĞI TEKLİFİ

Milletvekili Profesör Ashu Marasinghe'nin Facebook'tan bu doğrultuda yaptığı bir açıklama ülkede tartışmalara neden oldu.

Yerel haber sitesi Ada Derana'da yayınlanan habere göre, Marasinghe, paylaştığı gönderisinde burkanın geleneksel bir Müslüman kıyafeti olmadığını belirterek, 'kadın ve erkek teröristlerin kimliklerini gizlemek amacıyla burka giydiklerini ve bu nednele ülkede yasaklanması gerektiğini' savundu.

 Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal