Rusya Savunma Bakanı Şoygu: Rusya, ABD’nin Füze Savunmasını Yenebilecek Silahlara Sahip

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya’nın ABD’nin füze savunmasını yenebilecek teçhizatlara sahip olduğunu açıkladı. NATO’nun Rusya’nın Batı’ya karşı tehdit olduğu iddiasıyla attığı adımlara cevap vereceklerini de belirtti.

24.04.2019-16:20 - (Son Güncelleme: 24.04.2019-16:05) Rusya Savunma Bakanı Şoygu: Rusya, ABD’nin Füze Savunmasını Yenebilecek Silahlara Sahip

Moskova Uluslararası Güvenlik Konferansı’nda konuşma yapan Şoygu “Füze savunması hiçbir zaman mevzilerin yüzde 100 korunmasını sağlayamaz. Füze savunmasını yenebilecek silahlar kısa zamanda geliştirilip kullanıma alınabilir ve Rusya bu görevi yerine getirdi” sözlerini aktardı.

“Füze savunma sistemlerinin istikrarsızlığa götürebilecek bir yanı olduğu aşikar. Kontrolsüz ve sınırsız şekilde bu sistemlerin konuşlandırılması güveni baltalıyor, silah yarışını tetikliyor” ifadesinde bulunan Şoygu, ABD’nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması’ndan (INF) çekildiği bu dönemde bunun özellikle güncel bir durum olduğunun altını çizdi.

‘ABD, RUSYA VE ÇİN’E KARŞI SİLAH GELİŞTİRİYOR’

Şoygu, ABD’nin INF’den çekilmesinin ardından bu tür silahların geliştirilmesinin Rusya ve Çin’in caydırıcılık potansiyelini engellemeye yönelik olduğunu ortaya çıkardığını belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal