Sri Lanka'da Müslümanlara Ait Dükkan ve Araçlara Saldırı

Sri Lanka'daki terör saldırlarında hedef alınan St. Sebastian Katolik Kilisesi'nin yer aldığı Negombo şehrinde Müslümanlara ait dükkanlara ve araçlara saldırı gerçekleştirildi.

06.05.2019-12:35 - (Son Güncelleme: 06.05.2019-13:09)

Sri Lanka'da geçen ay Paskalya gününde gerçekleşen terör saldırılarından birinin hedefi olan St. Sebastian Katolik Kilisesi'nin yer aldığı Negombo şehrinde Müslümanlara ait dükkanlara ve araçlara saldırılar düzenlendiği açıklandı.

Polis Sözcüsü Ruwan Gunasekara, esnaf arasındaki kişisel bir tartışmanın dini bir nitelik kazanarak büyümesi netcesinde gerginliğin yükseldiği olaylarla ilgili iki kişinin gözaltına alındığını ve durumun kontrol altına alındığını aktardı.

Görgü tanıkları, pazar günü bazı Katolik grupların Müslümanların dükkanlarına taş fırlattığını ve araçlarını ateşe verdiğini bildirdi

BİR TUT TUK VE MOTOSİKLET ATEŞE VERİLDİ

Negombo'daki Porutota köyü yakınında ikamet eden A.M. Jeffry, saldırganların, taksi hizmetinde kullanılan bir tuk-tuk (üç tekerlekli araç) ve bir motosikleti ateşe verdiğini belirtti.

Güvenlik kaynakları, saldırılarda can kaybı söz konusu olmadığını fakat yaralananlar olduğunu açıkladı.

Katolik Kilisesi Kolombo Başpiskoposu Kardinal Malcolm Ranjith, Müslüman liderlerle bölgeyi ziyaret ederek barış mesajı paylaştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal