İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne Saldırılar Devam Ediyor: 10 ölü

Suriye'de "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları içerisinde bulunan yerleşimlere gerçekleştirilen hava ve kara saldırılarında 2'si çocuk 4'ü kadın olmak üzere toplam 10 sivil yaşamını yitirdi.

06.05.2019-12:09 - (Son Güncelleme: 06.05.2019-12:03)

Suriye'de "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları içerisinde bulunan yerleşimlere gerçekleştirilen hava ve kara saldırılarında 2'si çocuk 4'ü kadın olmak üzere toplam 10 sivil hayatını kaybetti.

Esed rejimi ve destekçileri, gece geç saatlerden itibaren Hama'nın kuzey ve batı kırsalında Morik, Latamine, Kefer Zita ve Kifrenbude ilçeleri, Madik Kalesi bölgesi, Zeyzun, El İnkavi, El Hüveyz, El Huveyce, El Havvaş, Tel Es Sahır ve El Zekat köylerine, İdlib'in güneydoğu ve güneybatısında Kifrenbil ilçesi, El Habit, Has, El Knidde, Ureynibe, Şinan ve Rub-u el Cüz köylerine yoğun hava ve kara saldırıları gerçekleştiriyor.

10 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, gece geç saatlerden itibaren yapılan hava saldırılarında İdlib'e bağlı Ureynib'e köyünde 4, Rub-u El Cüz'de 4 ve Şinan köyünde 2 olmak üzere toplam 10 sivil hayatını kaybetti.

Sivil Savunma, yaiamını yitiren sivillerin 2'sinin çocuk, 4'ünün de kadın olduğunu belirtti.

Sivil savunma ekipleri yoğun bombardıman altında arama kurtarma çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal