ABD: Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki Sondaj Faaliyetlerinden Endişe Duyuyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ortagus, ABD'nin Türk gemilerinin Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon arama çalışmalarından derin endişe duyduğunu aktardı.

06.05.2019-10:35 - (Son Güncelleme: 06.05.2019-09:55)

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Margan Ortagus, Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon arama faaliyetleri hakkında "ABD, Türkiye'nin, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin (Güney Kıbrıs Rum Yönetimi) münhasır ekonomik bölge olarak tanımladığı bölgede sondaj faaliyetlerini yapma niyetini açıklamasından derin kaygı duyuyor." sözlerini aktardı. 

Ortagus, Türk gemilerinin Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon arama faaliyetleri hakkında yazılı açıklamada bulundu.

TÜRKİYE'YE FAALİYETLERİNİ DURDURMA ÇAĞRISI

Margan Ortagus, açıklamasında şu ifadeleri aktardı:

"ABD, Türkiye'nin, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin (Güney Kıbrıs Rum Yönetimi) münhasır ekonomik bölge olarak tanımladığı bölgede sondaj faaliyetlerini yapma niyetini duyurmasından derin bir endişe duyuyor. Bu adım oldukça provokatif ve bölgede tansiyonu yükseltme riski taşıyor. Türk yetkililerini bu faaliyetleri sonlandırmaya ve tüm tarafları itidale davet ediyoruz."

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) görüşmeler yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin gerekli adımları attığını ve KKTC’nin ruhsat verdiği bölgelerde sondaj ve araştırma gemilerinin faaliyetlerine başladığını belirtmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal